Lukasz69 Napisano Marzec 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2008 Witam! Musze kupic nowy router do domy. Podpiete beda 3-4 komputery. Wymieniam router bo obecny zaczyna zdychac. PENTAGRAM Cerberus P 6311-07A ma niska cene i ma QoS. Zastanawiam sie jak to z nim jest. Czy ta cena czasami nie oznacza lipnego produktu. Na router w sumie moge wylozyc do ok 250 zl. Nie potrzebuje wifi ani nic takiego. Chce modem adsl+router+switch no i zeby byl QoS bo w obecnym routerze nie mam i czasami to przeszkadza gdy ktos z domownikow zarzuca sciaganie :] Wdzieczny bylbym za opienie i rady. Z checia poczytam o innych routerach w przystepnej dla mnie cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tex_ass Napisano Marzec 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2008 Miałem do czynienia z routerem Pentagrama, ale z innym modelem (chyba). I raczej nie polecałbym routerów tej firmy: mój w ciągu roku był trzy razy w naprawie i w końcu kasę zwrócili. Poszukaj może jakiegoś D-Linka. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano Marzec 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2008 Ja polecałbym routery Draytek Vigor. Wybór modeli jest duży, ja mam stary model 2500 ale jest bardzo dobry do zastosowań domowych. Jeżeli będziesz chciał kupić jakiś model Drayteka to nie kupuj nowych modeli bo z nimi jest jak z Fedorą, trzeba czekać na nowe wersje softu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Marzec 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2008 Dzieki za info. Jesli ktos ma cos do dodania w sprawie routera to bylbym wdzieczny. Poszukam czegos nowego i popatrze na firmy proponowane przez przedmowcow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2008 Od dłuższego czasu u szwagra stoi cerberus model z wifi P 6331-42 (około 6 m-c). On jest zadowolony, nie ma z nim żadnych problemów. Możliwości konfiguracji chyba są dosyć duże, ale ja się na tym nie znam póki co, ponieważ dopiero kilka dni temu taki sobie zamówiłem. Zresztą routery pentargrama są dosyć wysoko oceniane w różnych testach (oczywiście wśród taniego sprzętu) , http://pclab.pl/art15016.html <- dosyć obszerny i dobrze napisany artykuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi