Skocz do zawartości

Fedora (także 9 Beta) I Uspienie?

misiek1928

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, nie wiem czy pytam we właściwym miejscu gdyż nie jestem stałym bywalcem forum, ale wydaje mi się, że w odpowiednim ;)

Czy Fedora w wersji 9 Beta lub wersja 8 z poprawkami obsługują już bezproblemowo tryb uśpienia i wybudzanie? Instalowałem jakieś dwa miesiące temu kilka dystrybucji linuksa na swoim notebooku Lenovo N100 i KAŻDA miała z tym problem. Fedorka przypadła mi do gustu, dlatego właśnie sprawdzam czy cośsię zmieniło na tym polu.

Objawy były takie, że podczas próby wybudzenia komputera z trybu uśpienia witał mnie tylko czarny ekran.

Pozdrawiam,

Hmmm, będę musiał spróbować jeszcze raz z tym że N200 to już nowsza architektura. Twój notebook to pewnie centrino z Dual Core albo Core2.

Tak, czy inaczej trzeba będzie spróbować.

P.S. Jak z czytnikiem linii papilarnych, pracowałeś nad jego uruchomieniem i używaniem?

P.S.2. Wi-Fi to zapewne intelowski chipset?

Hmmm niestety? Z tego co pamiętam to akurat w tej kwestii możesz czuć się szczęściarzem, jako że chipsety intela są dość dobrze obsługiwane.

Sorror: Nie mam Ati więc się nie wypowiadałem odnośnie tych kart. Wiem że z nvidią jest na pewno duża lipa. Co prawda można skorzystać z s2ram, ogólnie działa dobrze, ale zdarzyło mi się też kilka razy że i przy użyciu s2ram grafika się nie wybudziła. Z resztą ATI udostępniło specyfikację większości kart, więc myślę że z czasem problemy na ati jednak znikną ;)

U mnie występowały też takie objawy jak odmowa posłuszeństwa przez touchpada i problem z mapowaniem klawiatury (nie pamiętam teraz niestety przy jakiej dystrybucji wystąpiły jakie problemy :unsure: )

Nie pozostanie chyba nic innego jak spróbować ponownie. Jeszcze tylko zastanawiam się nad wymianą karty Broadcoma na Atherosa. Wydatek 50zł, a i może uda się sprzedać broadcoma... więc wydatek duży nie jest, a mniej problemów.