Mati_17 Napisano Kwiecień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2008 Witam Od pewnego czasu poszukuję dobrego programu do archiwizowania danych, zależy mi na tym, aby archiwizacja wykonywana była w określonym dniu i o określonej godzinie, najlepiej w tle i aby zapobiegał zamknięciu systemu w trakcje jego pracy. Zależało by mi także na kopii przyrostowej, z możliwością kompresji. Dużo szukałem, ale nie mogę znaleźć satysfakcjonującego mnie programu, dlatego proszę o doradzenie mi jakiegoś. Może być zaawansowany w obsłudze, ale żeby miał dobrą dokumentację, wiki, forum - najlepiej w j. polskim Mile widziane programy paczkowane pod F8, nie lubię sobie robić bałaganu kompilacją ze źródeł Z góry serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2008 (...)zależy mi na tym, aby archiwizacja wykonywana była w określonym dniu i o określonej godzinie, najlepiej w tle cron? A "w tle", to nohup. Zależało by mi także na kopii przyrostowej, z możliwością kompresji.Jeśli masz filesystemy typu ext2 lub ext3 to zwykły dump. Wszystkie powyższe instalowane standardowo. Dokumentacja? Najlepsza z możliwych "man <polecenie>". Jeśli zainstalowaleś system po polsku z uwzględnieniem paczki man-pages-pl, to przeczytasz wszystko w ojczystym języku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2008 Dział o Backup na HowtoForge wszystkie instrukcje w obrazkach, więc znajomość polskiego nie jest wymagana Cytując za autorem strony, jeśli szukasz narzędzia do kopi przyrostowych na fedora to zainteresuj się Pybackpack (jest w repo). ...albo konsola, jak zaproponował WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi