deresz Napisano Kwiecień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2008 Jak w temacie. Mam problem z zaintalowaniem tej gry. Obraz z sieci wypaliłem na CD, wszedłem na terminal, później "su root", hasło, mam uprawnienia, chcę wejść na cd-rom. Wpisuje "cd /media/cdrom/" i lipa wyskakuje, że nie ma takiego katalogu ktoś mi powie gdzie się pomyliłme, bo w sume ja dość wczesnym etapie instalacji się zatrzymałem ;p z góry dzięki;i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2008 ktoś mi powie gdzie się pomyliłmeA sprawdziłeś jakie są katalogi w /media? Jeśli wypalałeś obraz ISO i ten obraz miał etykietę, która oczywiście - jak to z obrazu ISO - wypaliła się na płycie, to katalog prawdopodobnie nazywa się /media/<etykietka tej płyty> a nie /media/cdrom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deresz Napisano Kwiecień 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2008 jednak wielkość ma znaczenie, dobra postęp jest wyraźny - szedłem na CD z terminala. podaje komendę "./setup.sh" - co by mi się zaczeło instalować - gdzieś znalazłem, że to się jakoś tak robi , ale znowu ZONK. Wyskakuje mi, że "brak dostępu"- jestem jako root zalogowany na terminalu. Co zrobiłem źle?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2008 taka mała podpowiedź, jak przy wpisywaniu ścieżki w terminalu nie jesteś pewien nazwy katalogu/pliku wciśnij dwa razy 'tab'. A tak przy okazji co instalujesz? Bo chyba nie 'hmm'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deresz Napisano Kwiecień 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2008 A tak przy okazji co instalujesz? Bo chyba nie 'hmm'. no właśnie heros'ów staram się zainstalować. dowód - wyciąg z terminala [root@host131-185 CDROM]# dir autorun.inf DEMOS icon.bmp mp3 setup.sh bin Heroes_III_Tutorial.pdf icon.xpm README win32 data hiscore.tar.gz maps setup.data [root@host131-185 CDROM]# to jak mam to zainstalować?? Gdyby to był pakiet rpm to proste. Za dużo przyzwyczajeń z Win'a ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2008 to jak mam to zainstalować??Przede wszystkim wklej tutaj błąd jaki dostajesz na ekranie. Zapewne skrypt setup.sh nie ma prawa do wykonywania. Z tego samego miejsca gdzie wydałeś polecenie "dir" spróbuj . ./setup.sh pomiędzy kropkami jest spacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deresz Napisano Kwiecień 12, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2008 nie wiem jak to zrobiłem, ale jakoś się zainstalowało, dzięki wielkie WalDo za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi