azyl40 Napisano Kwiecień 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2008 Witam mam problem z kompilacją wine: [azyl@dhcppc0 ~]$ cd wine-0.9.59 [azyl@dhcppc0 wine-0.9.59]$ ./configure checking build system type... i686-pc-linux-gnu checking host system type... i686-pc-linux-gnu checking whether make sets $(MAKE)... yes checking for gcc... no checking for cc... no checking for cl.exe... no configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH See `config.log' for more details. [azyl@dhcppc0 wine-0.9.59]$ make make: *** Nie podano obiektów i nie znaleziono makefile. Stop. [azyl@dhcppc0 wine-0.9.59]$ [azyl@dhcppc0 wine-0.9.59]$ co mam zrobić :?: za pomoc z góry diękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2008 yum install wine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azyl40 Napisano Kwiecień 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2008 yum install wine Dzięki jestem zielony w fedorce dopiero się ucze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2008 Pierwsza rada nie kompiluj, na początku sprawdzaj repo, trzeba wpierw skonfigurować yuma. Przeszukaj forum powinien gdzieś być link do dobrego poradnika dla początkujących, 10 minut czytania, a oszczędzisz sobie nerwów a nam zbędnych(znaczy zbyt często powtarzających się) pytań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2008 Polecam http://poradnik.fedora.pl i po angielsku http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f8.html A poza tym, tak jak napisał Ponury, warto przeszukać forum zanim się zada pytanie. A jeszcze lepiej zanim się przystąpi do instalacji czegokolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2008 Najprościej: Jak się nie znasz na linuksie to tym bardziej nie kompiluj, bo tym sobie tylko utrudniasz życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2008 Najprościej: Jak się nie znasz na linuksie to tym bardziej nie kompiluj, bo tym sobie tylko utrudniasz życie Tu kiedyś była dyskusja aby nie kompilować gdyż np na kernela paczkujący Fedory/Red Hata pozakładali tyle łat że jeden człowiek ich sam nie jest w stanie założyć. Czyli kompilacja tylko dla ekspertów, a na desktopa to nawet szkoda czasu. Dobra OT już zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azyl40 Napisano Maj 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Witam wine dzała już od paru miesięcy dobrze gram nawed w CSa ale gdy zainstalowałem sobie grę VBus to latają po monitorze zielone paski takie jak na SCREENIE pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 osobicie nie polecam najnowszego wine.. nie wiem jak w grach, ale aplikacje tylu fl studio, macromedia flash nie banglaja najlepiej sprobuj usunac wine ( yum remove wine), wylaczyc repo "update" i zanstalowac wine 0.9.47 (wszystko to jesli dzialasz na f8) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azyl40 Napisano Czerwiec 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2008 osobicie nie polecam najnowszego wine.. nie wiem jak w grach, ale aplikacje tylu fl studio, macromedia flash nie banglaja najlepiej sprobuj usunac wine ( yum remove wine), wylaczyc repo "update" i zanstalowac wine 0.9.47 (wszystko to jesli dzialasz na f8) powodzenia Problem rozwiązany, z wine było ok to była wina vbusa. Temat można zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi