chillout Napisano Kwiecień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2008 Witam! Mam nadzieję, że mi pomożecie. Otóż posiadam dosyć dziwny problem. Łączę się z Internetem przy pomocy Liveboxa (kabel Ethernet). Otóż próbowałem już wielu kombinacji, jednakże wciąż wyświetla mi się tylko strona google... (np. onet nie wchodzi lub baaardzo długo się ładuje). Ustawiałem DNS'y w pliku resolv.conf, ustawiałem na auto, i nic. Przeglądałem podobne tematy na forum, jednakże nic nie pomogło. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2008 wejdź na stronę 212.77.100.101 i jeśli załaduje się szybko to dopiero szukaj przyczyn w DNS; szybkie działanie Google może wynikać z faktu, że jest w cache przeglądarki, bo to niemal statyczna strona; jeśli chodzi o Live Boksa, to nic nie kombinuj z DNSami w systemie - od tego jest LB żeby się tym martwić podaj więcej danych, np. LB ma fajny raport odnośnie prędkości pobierania i wysyłania (trzeba chyba tryb zaawansowany uruchomić żeby się do niego dobrać), pingnij onet; mogą wchodzić w grę nawet trzaski w słuchawce, bo LB jest dość wrażliwy na wadliwą linię telefoniczną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chillout Napisano Kwiecień 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2008 Już sam naprawiłem. Musiałem ustawić MTU na 1492. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi