bemq Napisano Maj 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2008 Witam mam problem z przerobieniem dźwięku z mojego telefonu .amr na format mp3. Używam do tego ffmpeg ale wywala mi takie coś: ffmpeg -i Nagranie.amr nagranie.mp3 FFmpeg version SVN-r10703, Copyright © 2000-2007 Fabrice Bellard, et al. configuration: --prefix=/usr --incdir=/usr/include/ffmpeg --libdir=/usr/lib --shlibdir=/usr/lib --mandir=/usr/share/man --arch=i386 --extra-cflags=-O2 -g -pipe -Wall -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions -fstack-protector --param=ssp-buffer-size=4 -m32 -march=i386 -mtune=generic -fasynchronous-unwind-tables --enable-liba52 --enable-libfaac --enable-libfaad --enable-libgsm --enable-libmp3lame --enable-libogg --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-libxvid --enable-libx264 --enable-pp --enable-pthreads --disable-static --enable-shared --enable-gpl --disable-debug --disable-opts --disable-strip libavutil version: 49.5.0 libavcodec version: 51.45.0 libavformat version: 51.14.0 built on Oct 18 2007 03:11:06, gcc: 4.1.2 20070925 (Red Hat 4.1.2-31) Input #0, amr, from 'Nagranie.amr': Duration: N/A, bitrate: N/A Stream #0.0: Audio: samr / 0x726D6173, 8000 Hz, mono Output #0, mp3, to 'nagranie.mp3': Stream #0.0: Audio: libmp3lame, 8000 Hz, mono, 64 kb/s Stream mapping: Stream #0.0 -> #0.0 Unsupported codec (id=73728) for input stream #0.0 I dźwięk nie jest dekodowany. Co robię nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2008 O ile dobrze pamiętam - kiedyś szukałem czegoś do konwersji AMR do MP3 i z powrotem - to w Fedorze libavcodec albo ffmpeg nie ma wkompilowanej obsługi AMR. Znalazłem wtedy coś takiego → http://www.miksoft.net/mobileMediaConverter.htm. Na samym dole strony jest link do paczki pod Linuksa. Rozpakuj zawartość do osobnego katalogu. W paczce jest program wykonywalny i ffmpeg z wkompilowaną obsługą AMR. Wystarczy uruchomić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bemq Napisano Maj 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2008 $ ffmpeg formats ... DE amr 3gpp amr file format ... więc jednak jest wkompilowana opcja .amr ale nie działa. Ale dzięki za ten program, dzięki niemu przerobiłem to co chciałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2008 więc jednak jest wkompilowana opcja .amr ale nie działa.No więc chyba tak nie jest. To chyba oznacza tylko, że format może być obsługiwany jednakże:[waldo@waldo bin]$ ffmpeg -version FFmpeg version SVN-r10703, Copyright (c) 2000-2007 Fabrice Bellard, et al. configuration: --prefix=/usr --incdir=/usr/include/ffmpeg --libdir=/usr/lib64 --shlibdir=/usr/lib64 --mandir=/usr/share/man --arch=x86_64 --extra-cflags=-O2 -g -pipe -Wall -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions -fstack-protector --param=ssp-buffer-size=4 -m64 -mtune=generic --enable-liba52 --enable-libfaac --enable-libfaad --enable-libgsm --enable-libmp3lame --enable-libogg --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-libxvid --enable-libx264 --enable-pp --enable-pthreads --disable-static --enable-shared --enable-gpl --disable-debug --disable-opts --disable-strip [...] Jak widać nigdzie nie ma opcji dotyczacej formatu amr. To samo ale na ffmpeg dostarczonym z tym programikiem do konwersji, pomimo, że jest to wersja starsza niż dostarczana do repozytoriów Fedory: [waldo@waldo bin]$ ./ffmpeg -version ffmpeg version CVS, build 3342336, Copyright (c) 2000-2004 Fabrice Bellard configuration: --enable-amr_nb --enable-amr_wb built on Apr 14 2006 14:06:12, gcc: 4.0.2 20050808 (prerelease) (Ubuntu 4.0.1-4ubuntu9) ffmpeg CVS libavcodec 3342336 libavformat 3276800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi