sthEn Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Nie wiem co jest nie tak, ale nieważne co robię, po wpisaniu compiz --replace ekran robi sie biały, i tylko kursorem moge sobie poruszać. Dla testu przeinstalowałem na Ubuntu (przepraszam...), żeby sprawdzić - i wszystko śmiga perfekcyjnie. Laptop: MacBook White 13,3" C2D 2.0ghz, 2GB, 160GB HDD, GMA950 Co mam robic po kolei od momentu instalacji Fedory? Na dzień dobry poszedłem za radą i dalem yum remove compiz*, zmieniłem repo (nie wiem jednak czy na pewno dobrze), i zainstalowalem przez yum compiz-all. Z góry dzięki za odpowiedź, bo system jest sam w sobie świetny, i na pewno na stałe przejde z Ubuntu. Pozdrawiam, sthEn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipaa Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Witam, przyłączam się do pytana u mnie na Fedorze 9 też nie działa compiz pod kde 4, wyświetla "desktop effects could not be enabled", a jak wipisze compiz --replace ro też robi się biały ekran. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Noo, mam to samo, compiz nie działa (nvidia) tylko że z tego co wyczytałem, nie ma sterów jeszcze pasujących, trzeba będzie niestety poczekać aż napiszą i zgrają to wszystko do porzątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 I teraz się będą wszyscy rzucać na FC9, próbować odpalać wszystkie bajery i pisać o problemach na forum Poczekać trzeba, co najmniej miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Bo w repozytorium Livny brak jak na razie sterów do Nvidii i Ati. Wystarczyło tylko zajrzeć tu: http://livna-dl.reloumirrors.net/fedora/9/ zamiast pisać że coś nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipaa Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Zapomniałem dodać, że moja grafika to Intel GMA965, a na gnomie compiz działa bez problemu, niestety na kde 4 już nie. Compiz-kde 0.7.2-3 mam zainstalowany. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi