webcreator Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Witam W FC 9 evolution ma tylko angielskie pakiety językowe (English American, British i Canadian ). Czy można doinstalować polski słownik, a jeśli tak, to jak to zrobić. Ja wiem, że się trochę rozleniwiłem ale to jest bardzo wygodne gdy napisane błędnie słowo jest automatycznie korygowane. Czasami w pośpiechu popełniamy błędy i potem trzeba je analizować. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 rozumiem, że Evolution jest po polsku, tylko nie ma słowników? w takim razie yum install hunspell-pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Wałkuski Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 rozumiem, że Evolution jest po polsku, tylko nie ma słowników? w takim razieyum install hunspell-pl Mam pakiet "hunspell-pl" a mimo wszystko w Evolution nie ma do wyboru polskiego słownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Może Evolution korzysta z innego słownika? np. aspell? Nie wiem jak to jest bo nie używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Wałkuski Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 To po co w takim razie to? http://fedoraproject.org/wiki/Releases/FeatureDictionary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webcreator Napisano Maj 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 Ja też mam pakiet "hunspell-pl" i Evolution nie ma do wyboru polskiego słownika. Podkreśla mi niepoprawnie napisane słowa ale nie sugeruje nic w zamian. Dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Wałkuski Napisano Maj 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2008 Zrób tak: yum install aspell-pl enchant-aspell I działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webcreator Napisano Maj 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2008 Ślicznie dziękuję Wszystko już jest OK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi