jwest Napisano Maj 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 No to tak Photoshop nagle przestał mi działać pod wine i w ogóle chyba coś się wine spieprzył bo już mi nawet innych programów nie odpala, a ja potrzebuję pilnie pociąć szatę graficzną najlepiej przy użyciu jakiegoś prostego narzędzie. Pod Windos-em wiem, że były takie programiki ale tutaj nie mam pojęcia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Maj 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 A czemu GIMP nie? Dla mnie wygodniejszy do ciecia niz Photoshop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 w GIMPie cięcie jest banalne - ustawiasz prowadnice i obraz | przeszkałcenie | gilotynowanie na Linuksie prostych programików nie ma podejrzewam dlatego, że jeśli ktoś bardzo potrzebuje, to klepie w terminalu imagemagikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Maj 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2008 a kto to tnie poprzez gilotynowanie gimp jest rewelacyjnym narzędziem do tworzenia stron (od strony graficznej), jeśli chcesz dobrze pociąc design to masz takie narzedzie jak "Rectangle Select Tool" + zapis do png (ewentualnie jpg) a reszta na stylach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Maj 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2008 Mozna sobie prowadnice poziome i pionowe przeciagac i zrobic siatke, do ktorej to zaznaczanie bedzie przylegac i rowno potniesz. Potem dajesz wytnij i wklej jako nowy obrazek i mozesz sobie do roznych formatow/kompresji zapisywac. Z png to nie tak fajnie, bo w IE czasem jakies dziwne kolory maja te png niestety (jest fix do niej , ale tak czasem mam problemy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi