Skocz do zawartości

Cięcie Szaty Cos Prócz Ps I Gimp?

jwest

Rekomendowane odpowiedzi

No to tak Photoshop nagle przestał mi działać pod wine i w ogóle chyba coś się wine spieprzył bo już mi nawet innych programów nie odpala, a ja potrzebuję pilnie pociąć szatę graficzną najlepiej przy użyciu jakiegoś prostego narzędzie. Pod Windos-em wiem, że były takie programiki ale tutaj nie mam pojęcia :/

w GIMPie cięcie jest banalne - ustawiasz prowadnice i obraz | przeszkałcenie | gilotynowanie

na Linuksie prostych programików nie ma podejrzewam dlatego, że jeśli ktoś bardzo potrzebuje, to klepie w terminalu imagemagikiem

a kto to tnie poprzez gilotynowanie :blink:

gimp jest rewelacyjnym narzędziem do tworzenia stron (od strony graficznej), jeśli chcesz dobrze pociąc design to masz takie narzedzie jak "Rectangle Select Tool" + zapis do png (ewentualnie jpg) a reszta na stylach.

Mozna sobie prowadnice poziome i pionowe przeciagac i zrobic siatke, do ktorej to zaznaczanie bedzie przylegac i rowno potniesz. Potem dajesz wytnij i wklej jako nowy obrazek i mozesz sobie do roznych formatow/kompresji zapisywac. Z png to nie tak fajnie, bo w IE czasem jakies dziwne kolory maja te png niestety (jest fix do niej , ale tak czasem mam problemy).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...