webcreator Napisano Maj 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2008 Witam Zmieniłem sobie hasło logowania na koncie użytkownika i w tej chwili evolution domaga się za każdym razem podania starego hasła przy uruchamianiu Enter password for default keyring to unlock The application 'evolution' (/usr/bin/evolution) wants access to the default keyring, but it is locked Dlaczego nie wystarczy mu jedno hasło na koncie użytkownika i jak to można zmienić? Przecież okresowe zmiany hasła, to podniesienie poziomu bezpieczeństwa systemu i powinno to dotyczyć również aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2008 Przecież okresowe zmiany hasła, to podniesienie poziomu bezpieczeństwa systemu i powinno to dotyczyć również aplikacji.No i sam sobie odpowiedziałeś - może czas zmienić hasło do kluczy. Tylko nie pytaj jak, bo nie korzystam z tego programu, jakoś za bardzo mi przypominal Outlook Express. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webcreator Napisano Maj 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2008 Właśnie, tylko jak to zrobić? W SuSE na samym początku odbyła się konfiguracja hasła do kluczy, a tutaj nic takiego nie miało miejsca. Ujawniło się dopiero po zmianie hasła użytkownika. Wiadomo - mogę używać programu Thunderbird Evolution jest co prawda trochę podobny do Outlooka ale nieporównywalnie lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi