kojack Napisano Maj 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2008 Próbowałem zainstalować Wine'm taki śmieszny programik - Hamachi. Tworzy on wirtualną sieć lokalną, inni użytkownicy mogą się do niej podłączać itp, działa tak, jakbyśmy byli w jednej sieci. Niestety, podczas instalacji wywala on błędy, z tego co zrozumiałem, ma problemy z zainstalowaniem się jako dodatkowa (chyba jakoś tak) karta sieciowa. Wydaje mi się, że Wine nie daje na tyle dużych możliwości, aby to się udało? I druga sprawa - czy istnieje coś podobnego w wersji i na linuksa i na winde? Bo potrzebuje sobie podłączyć kompa z domu, a tam jest windows. // edit rzeczywiście, chodziło o Hamachi, źle zapamiętałem, A akurat winda mi się sypła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Maj 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2008 Może chodzi Ci o Hamachi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2008 Z tego co słyszałem to ten program jest w wersji dla Linuksa, no chyba że się mylę to mnie poprawcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2008 Nie tylko że jest dostępny pod linuksa, ale i że również jest dostępna gotowa paczka rpm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Maj 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2008 Tu jest jakaś dla architektury x86 ale nie sprawdzana przeze mnie: ftp://ftp.pbone.net/mirror/ftp.sourceforge.net/pub/sourceforge/q/qu/quamachi/hamachi-0.9.9.9-20.i386.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojack Napisano Czerwiec 3, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2008 dzięki wam, ściągnąłem, zainstalowałem, ale nie działa ;/ Wywala błąd, albo przy starcie, albo podczas wpisywania "hamachi login". Miał ktoś może podobne doświadczenia z tym programem? I jest może w wersji nie terminalowej? Internet mam z dialneta, łączę się za pomocą pppoe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matju Napisano Czerwiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2008 Używam Hamachi na Fedora 8. Wszystko ładnie mi śmiga. Napisz jaki dokładnie błąd wyskakuje. Przejrzałem kilka alternatywnych linuksowych GUI do hamachi ale żaden pod fedorą nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi