Azkel Napisano Czerwiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2008 Otóż nie jestem zbyt zadowolony z korzystania z 3.0.5 Bety, więc zamiast tego pobrałem i zainstalowałem sobie FFa 2.0.14. Wszystko pięknie cacy poza jednym problemem - Java. Próbowałem już zainstalować to cholerstwo na podstawie instrukcji ze strony Javy, za pomocą instrukcji z Fedorafaq.com i nic. Doszedłem jedynie do tego że pliki od wtyczek trzymane są w katalogu /usr/lib/firefox-2.0.0.14/plugins Są tam aktualnie 4 pliki: [root@azkel plugins]# ls libflashplayer.so libjavaplugin_oji.so libjava.so ns7-gcc29 Podczas gdy włączę coś w Javie w Firefoxie - prosi mnie o zainstalowanie jej. Jakieś wskazówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Czerwiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2008 Ja doradze tylko tyle ; gdy robisz dowiązanie do pliku libjavaplugin_oji.so rób któtsza scieżke czyli /ns7/libjavaplugin_ojiso a nie rób tego /ns7-gcc29/libjava.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technoboy Napisano Grudzień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2008 tez mam firefoxa 3.0.5 ale java sie zainstalowala bez problemow ale jak chce wejsc na jakis czat aby przetestowac czy wszystko jest ok to... java sie laduje i okna sie zaladowaly ale nagle komunikat ze musze zezwolic na ciasteczka aby czat zaladowal sie do konca... w firefoxie mam ustawione aby akceptowac ciasteczka... przeinstalowalem fc 9 a wczesniej nie mialem takich problemow, mozliwe ze cos z ta java zle zrobilem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2008 tez mam firefoxa 3.0.5Też? Super. Tylko problem jest z 2.0.14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi