@WalDo Napisano Wrzesień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2008 Gdy chcialem je przebudowac poleceniem ktore mi podales to pisze ze nie ma takiego poleceniaA nie pomyślałeś, ze jak nie ma, to trzeba doinstalować? ale sprawdzilem rpm man i znalazlem opcje --rebuilddbA jakbyś zamiast polecenia ls -lr <nazwa_pliku> użył rm -rf <nazwa_pliku>, to myślisz, że skutek byłby ten sam? Tak powinno byc?Nie, nie i jeszcze raz nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Wrzesień 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2008 doinstalowac? sorki za moja niewiedze ale nawet nie wiedzialem ze tak sie da:P moglbys mi podac troche wiecej informacji na ten temat ew haslo ktore moglbym wklepac w google zeby cos o tym poczytac? A jakbyś zamiast polecenia ls -lr <nazwa_pliku> użył rm -rf <nazwa_pliku>, to myślisz, że skutek byłby ten sam? ph34r.gif oczywiscie ze nie ja rozumiem ze polecenie poleceniu rowne nie jest ale skoro cos mi nie dzialalo to automatycznie zaczolem kombinowac i choc mi sie nie udalo to jednak probowalem a tak to chyba powinno byc-powinnismy szukac przyczyn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2008 powinnismy szukac przyczyn? Jasne, że masz rację. Niemniej jednak zawsze warto poczytać zanim się coś zrobi. Przebudowanie bazy RPM raczej niewiele Ci dało a to właśnie robi polecenie rpm --rebuilddb. I tak dobrze, że Ci nie przyszło do głowy przerwać tego polecenia w trakcie wykonywania. Przed rpm --rebuilddb wskazane (i to mocno) jest wykonanie kopii /var/lib/rpm/Packages. Sorki za off topic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Wrzesień 22, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2008 a jak to jest z tym doinstalowywaniem polecen no i przebudowaniem tego rpm na rpm fedory? bo dalej nie wiem jak to zrobic:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2008 Czego nie wiesz? Jak zainstalować coś w systemie? Czy nie umiesz przeczytać tego co Ci thof napisał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi