patryk_f Napisano Czerwiec 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2008 podczas aktulizacji systemu otrzymałem komunikat: nie można rozwiązać zależności i opis konfliktu: Missing Dependency: mono(gdk-sharp) = 2.10.0.0 is needed by package muine Missing Dependency: mono(glib-sharp) = 2.10.0.0 is needed by package muine Missing Dependency: mono(gtk-sharp) = 2.10.0.0 is needed by package muine próbowałem już paru spraw ale nadal to wyświetla. co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2008 próbowałem już paru spraw ale nadal to wyświetla.A konkretnie? Bo mnie np. nie chce się po raz tysięczny pisać o konfliktujacych się repozytoriach, ręcznie instalowanych pakietach, samodzielnie kompilowanych programach itp, szczególnie jak już to sprawdziłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk_f Napisano Czerwiec 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2008 Pojawia sie to podczas uaktualniania sytemu Odhaczałem z listy uuaktualnianych programów muine albo gtk ,albo muine, Muine nie występował na tej liście Mono występował ale niezależnie od tego czy był czy nie na liście efekt ten sam Próbowałem szukać Gtk-sharp, glib-sharp, gdk-sharp, ale nie ma ich na liście dostępnych programów, zawsze zgłosi jakiś podobny błąd tWtej chwili mam jescze jeden podobny problem Próbowałem zamontować kadu i mam błąd Komunikat jest następujący: Missing Dependency: mono(gtk-sharp) = 2.10.0.0 is needed by package muine Missing Dependency: mono(glib-sharp) = 2.10.0.0 is needed by package muine Missing Dependency: libcrypto.so.6()(64bit) is needed by package libssh2 Missing Dependency: libssl.so.6()(64bit) is needed by package libssh2 Missing Dependency: libcrypto.so.6()(64bit) is needed by package kadu Missing Dependency: libssl.so.6()(64bit) is needed by package kadu Missing Dependency: mono(gdk-sharp) = 2.10.0.0 is needed by package muine Kroki podobne a efekt ten sam ciągle jakieś błędy. libssl.so.6()(64bit) , libcrypto.so.6()(64bit) są częscią jakiegoś pakietu, jak podejrzewam, tylko nie znam drogi do sprawdzenia którego, o który mam uzupełnić zestaw Jak chodzi o listę repozytoriów to są to standartowe jakie są w programie z montowaną fedorą pluz zamontowałem livna. jak czytałem na forum, przy poprzedniej instalacji, nie należy szaleć z repozytoriami. Tak też zzrobiłem i nie dodawałem freshrpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2008 A zrobiłeś przed instalacją kadu pełny update systemu? Plik libssl.so.6 jest na pewno częścią pakietu openssl. Pozostałe też wchodzą w skład standardowych pakietów Fedory. yum powinien rozwiązać takie zależności bez problemów. Tak czy inaczej zacznij od aktualizacji systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk_f Napisano Czerwiec 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2008 pierwszy komunikat jest właśnie z aktualizacji sytemu. Nie udało się go zrobić z powodu takiego komunikatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2008 W takim razie rób aktualizację na raty - zobaczysz, który pakiet miesza i wtedy będziemy się zastanawiać. Na raty tzn. myślę o czymś w rodzaju yum update a\* potem na "b", "c" itd itd Widać, że mogą być problemy z mono, więc może zacznij od yum update mono\*. Jeśli okaże się, że to mono, to spróbuj aktualizacji z wyłaczeniem mono yum update --exclude=mono\* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2008 Jeśli okaże się, że to mono, to spróbuj aktualizacji z wyłaczeniem monoKodyum update --exclude=mono\* Excludowanie mono nic nie da jeśli jakiś program go wymaga. Wiem to z własnego doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Czerwiec 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2008 Właściwość mono(gtk-sharp) jest dostarczana przez gtk-sharp2. Najnowsza (w F8) jest 2.10.3.3. Nie mam muine, ale zgłasza gotowość do instalacji bez dociągania czegokolwiek. Najlepiej sprawdzić, po koliei, o co chodzi. Można też wywalić muine i zaraz go zainstalować z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi