borzole Napisano Czerwiec 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2008 Mimo dobrego sprzętu niektóre programy potrafią się bardzo długo włączać. Problem wygląda wręcz absurdalnie np. mc ~40s zanim się włączy, potem działa normalnie, podobnie gedit itp. natomiast firefox, czy eclipse bez problemu jak burza. Zero komunikatów w konsoli, zero pomysłów gdzie mam grzebać. Jedyny pomysł to że programik preload coś namieszał, bo służy do ładowania często używanych bibliotek czy jakoś tak. Niestety czy to z nim czy bez niego (wyłączona usługa) nie wraca to do normy. Jest jakiś reset ustawień do tego? Problem mam z miesiąc, aż przestałem używać fedory czasowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Czerwiec 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2008 Ruszałeś /etc/hosts? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2008 nie, wygląda tak # Do not remove the following line, or various programs # that require network functionality will fail. 127.0.0.1 localhost.localdomain localhost localhost ::1 localhost6.localdomain6 localhost6 w host.conf jest tylko order hosts,bind, a w hosts.allow i hosts.deny tylko komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2008 W fc6 miałem to samo, później okazało się, że wyłączenie wszystkiego co jest związane z IPv6 rozwiązuje problem. Jeszcze prelink -all zapuść sobie. Co do preloada też używam i jest ok z systemem, no może po za amarokiem, który faktycznie łapię zwiechę przy uruchamianiu, ale to jest bardziej związane z innymi błędami, które zresztą pokazują się przy uruchamianiu, ale na razie nie mam ani chęci, ani czasu to robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi