Adi1981 Napisano Lipiec 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2008 mam do was pytanie jak zainstalowac to KDE 4.1 rc1? ja mialem jednak to zainstalowane a nie beta2, tyle ze z paczkami fc10, a jak zainstalowac to fc9? uzytkownik "Adi1981" napisal zebym zainstalowal z repo kdeforge ale jak z tamtad chce instalowac to z tego co widze to nstaluje sie zwykla 4 a nie 4.1 pozdrawiam a dodałeś w ogóle plik kdeforge.repo do swoich repozytoriów ? Sorror: w tym przypadku imo lepiej własnie zainstalować kde 4.0.98 - dużo stabilniejsze i bardziej funkcjonalne od pierwszej czwórki. Dla zwykłego usera to ważne aspekty. Oczywiście instalowane nie z rawhide (jak to podpowiadali wyżej), tylko z kdeforge gdzie paczki są budowane dla F9 (przez tego samego maintainera co opiekuje się KDE w oficjalnych repo fedory) i w systemie nic się dzięki temu nie namiesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedorowiec Napisano Lipiec 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2008 Witam, pozwolę się podepnąć pod temat, chciałbym u siebie zainstalowac środowisko KDE, ale nie w wersji beta, tylko wersję 4......czy jest taka możliwość ,próbowłałem przez yum, ale nie znajduje mi KDE..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Lipiec 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2008 jeżeli nie chcesz wybierać poszczególnych pakietów to to będzie coś w stylu yum groupinstall "KDE (K Desktop Environment)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedorowiec Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 oki, dzięki. Spróbuję..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi