MichalD Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Witam Podczas instalacji F8 po Okienku MEdia check kiedy wybiore SKIP pojawia sie komunikat memory map i jakies adresy. O co chodzi? Sprzet: laptop Acer TRavelMate 8100 Intel Pentium M 760 ATI MOBILITY RADEON X700. F9 udalo sie zainstalowac, natomiast w F9 nie ma wirtualizacji XEN na czym mi zalezy. Prosze o pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Było, było, było... Tak mi się przynajmniej wydaje. Opcje "noapic", "noacpi", "acpi=off" itp. Sprawdź, poszukaj na forum. A tak na początek, to czy po ściągnięciu obrazu F8 sprawdziłeś sumę kontrolną? Może błędy w ściąganiu obrazu? Też o tym było tutaj. Przypomnę, że powinieneś zacząć od szukania na forum, w Googlach itp zanim zadasz pytanie. Obiecałeś to robić zapisując się na forum i zobowiązując do przestrzegania Regulaminu (pkt. II.2). BTW. Dlaczego uważasz że nie ma XEN w F9? To po co by robili pakiet "kernel-xen"? A co do wirtualizacji, to jeśli nie musisz koniecznie korzystać z XEN, to znacznie wygodniej będzie zainstalować darmowy Vmware Server lub darmowy i open source do tego VirtualBox. Ten drugi niestety nie obsługuje (mam nadzieję, że "jeszcze") systemów 64-bit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi