Krysiul Napisano Lipiec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2008 Witam. Właściwie nie jestem pewien, czy napisałem w dobrym dziale, bo nie wiem, czy problem dotyczy zainstalowanej Fedory 9, czy też XFCE. Otóż nie mogę korzystać z niektórych funkcji w menu Ustawienia. Po kliknięciu na niektóre z nich po prostu nic się nie dzieje, żadnej reakcji, nie uruchamiają się. Oto lista wszystkich niedziałających funkcji: Ustawienia-> Ustawienia Ustawienia-> (_menadżer_ → menedżer) ORT Ustawień Xfce Ustawienia-> Opcje Menedżera Okien Ustawienia-> Sesje i Uruchamianie Ustawienia-> Ustawienia ekranu powitalnego Ustawienia-> Ustawienia interfejsu użytkownika Ustawienia-> Ustawienia klawiatury Ustawienia-> Ustawienia Menedżera Okien Ustawienia-> Ustawienia Miksera Ustawienia-> Ustawienia Myszy Ustawienia-> Ustawienia obszaru roboczego Ustawienia-> Ustawienia pulpitu Ustawienia-> Ustawienia wyglądu Zobaczyłem w edytorze menu, że Ustawienia uruchamiane są poleceniem xfce-setting-show. Spróbowałem odpalić to z konsoli, ale efekt był taki sam, czyli żaden. Kiedy w tym samym edytorze menu zaznaczyłem opcję "Uruchom w terminalu", terminal otworzył się i natychmiast zamknął, a dalej nic. Co się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Lipiec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2008 Miałem to samo, i już miałem nawet posta napisanego do wysłania Uaktualnij system i reboot. U mnie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krysiul Napisano Lipiec 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2008 U mnie niestety nie :/ System był i zresztą ciągle jest świeżo po aktualizacji, restartowanie komputera nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2008 restartowanie komputera nic nie daje.To nie jest windows... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krysiul Napisano Lipiec 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2008 Napisałem to a propos tego, co napisał Arabski. A skoro już przy tym jesteśmy: to czasem coś daje, jak widać w jego przypadku, mimo że to nie windows. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Lipiec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2008 To nie jest windows... Hehe, wiem że to nie Windows. Ale ku przekorze po instalacji pakietów i zabawie z restartem X'ów i runlevelami nic się nie zmieniło. Dopiero reboot pomógł. Czy jakieś biblioteki/moduły były dalej w pamięci? Nie wiem - za mało wiedzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krysiul Napisano Lipiec 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2008 Jak tam, nikt nie miał takiego problemu i nie wie, co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2008 Używam XFCE od czasu, gdy pojawiło się w wersji 4.4 beta (do samodzielnej kompilacji) i nigdy nic takiego nie miałem. Fakt, że Fedory 9 używałem jakiś miesiąc a i to nie codziennie i szybko postanowiłem wrócić do stabilnej i dopieszczonej F8. Zaryzykowałbym po lamersku usunąć i zainstalować jeszcze raz. Albo doinstalować coś czego ewentualnie brakuje przez zainstalowanie całej grupy yum groupinstall XFCE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krysiul Napisano Lipiec 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2008 Przeinstalowałem, tylko postanowiłem dla odmiany zainstalować GNOME'a i wszystko jest ok ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi