janki Napisano Lipiec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2008 hej, nie potrafię znaleźć rozwiązania dla dwóch problemów: 1. W opcjach (Fedora 9) skrótów klawiszowych jest poprawnie mapowany klawisz Win i mogę np. pokazać pulpit kombinacją Win+D. Niestety mimo ustawienia w ten sam sposób skrótu Win+R dla odpalenia terminalu lub Win+E dla odpalwenia przeglądarki plików, nie działają mi te opcje. 2. Nie potrafię też nigdzie znaleźć informacji, w jaki sposób przypisać skrót Win+(shift+)TAB do przeskakiwania między pulpitami. Cholernie mi na tym zależy, bo domyślne ctrl+alt+strzałka wymaga użycia obu rąk i jest zupełnie niepraktyczne. z góry dzięki za sugestie, janki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janki Napisano Październik 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2008 nikt nie pomógł a ja mimo kolejnych aktualizacji systemu wciąż nie mogę normalnie używać klawiatury po włączeniu efektów puliput. Bez nich wszystko jest ok, natomiast z włączonymi na przykład nie działa normalnie klawisz ctrl. Mogę co prawda korzystać z ctrl+A, natomiast nie mogę np. zaznaczyć w calc'u paru komórek w różnych miejscach, do czego niezbędny jest ctrl. Jakieś sugestie?, plizzz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2008 Może spróbuj zamiast zwykłego compiza zainstalować compiz-fusion. Sam nie używam efektów pulpitu i pod metacity mógłbym Ci pomóc z ustawieniu tych skrótów, o których pisałeś w pierwszym poście, tylko konieczne jest właśnie wyłączenie compiza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi