Skocz do zawartości

Instalacja Xp Po Fedorze.

Hawkini

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że ta sprawa była wieeleee razy poruszana na tym forum, w googlach jest masa na ten temat, jesnak mam pewien problem. Z tego, co wyczytałam na różnych forach, powinnam włożyć płytę Fedory, potem kiedy uruchamiam komputer spowodować odczyt z płyty CD, tak jakbym chciała zrobić reinstala systemu, usunąć wszystkie partycje, włożyć płytę Windowsa XP, podzielić od nowa partycje i zainstalować go. Mój problem polega na tym, że nie potrafię przy uruchamianiu wywołać odczytu z dysku CD. Wiem, wiem - pytanie lamerskie, ale pierwszy raz korzystam z tego systemu. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, która pomoże. Przy Windowsie wystarczy nacisnąć F4, co trzeba zrobić tutaj?

Pozdrawiam.

Tak, jeszcze przed chwilą było "press F1 to continue (uruchamia Linuksa) or press DEL to start SETUP". No to uruchamiam tego "setupa", jestem w BIOSie, u góry pisze "Phoenix - Hwaed BIOS CMOS setup utillity". Jednak tutaj jak pewnie się domyślacie nie było nic na temat rozruchu ze stacji CD. Zmieniłam przy okazji godzinę i date, włączyłam Fedorę. Potem chciałam spróbować jeszcze raz, i nie wiedzieć czemu przy włączaniu już nic nie pisze na temat rozruchu ze stacji CD, automatycznie zaczyna ładować mi Fedorę. :F