penguinspl Napisano Sierpień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 Witam wszystkich uzytkownikow Fedory wlasnie stalem sie jej posiadaczem wszystko dziala tylko mam jedno pytanko po aktualizacji systemu mam do wyboru 3 wersje kernela kazda wiadomo z innymi numerkami.Pytanko moje jak usunac te starsze razem z wpisami do bootloadera i zostawic tylko ten najnowszy.Z gory dziekuje za odpoweidz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 Temat był już kilka razy poruszany, więc najlepiej zaczynać od przeszukania forum (patrz: Regulamin forum, do którego przestrzegania się zobowiązałeś). Domyślnie powinny zostawać tylko dwa jądra - najnowsze i poprzednie. Sprawdź ustawienia installonly_limit w /etc/yum.conf. Chyba, że wykonujesz jakieś dziwne manewry np. aktualizujesz system (kernela) ręcznie a nie przez yum. Aby pozbyć się wpisów i pakietów wystarczy usunąć te starsze przy pomocy yum lub rpm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi