Skocz do zawartości

Kde 4.1 Elementy Na Panelu

Xeno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dziś proste pytanie, jakie są możliwości aranżowania układu elementów na panelu w KDE 4.1

Z tego co pamiętam w KDE 4.0 jeden panel z możliwością przesuwania elementów ale bez możliwości ograniczania miejsca jakie zajmują (tj tacka systemowa i pasek zadań zawsze zajmują całe dostępne miejsce).

Jak to wygląda w finalnym KDE 4.1?

Jak bawiłem się wersja alfa 4.0.83 (iirc), była już obsługa wielu paneli, ale bez możliwości przesuwania elementów i ograniczania ich rozmiaru). Czy w wersji finalnej coś się zmieniło w tym temacie.

Ściągnij sobie F10 Live-CD KDE i zobacz. http://fedoraproject.org/pl/get-prerelease

Ok dzieki ;)

Można i tak, ale to trochę jak strzelanie z armaty do muchy.

W każdym razie ciągnę F10-KDE.i686

Ciekawe jak będzie hulać w tej kompilacji. W sumie nie wiem czemu developerzy Fedory trzymali się namiętnie architektury 386 jak kompy z prockiem mniejszym niez PII są właściwie niespotykane

Xeno, jak dziala kde 4.1 masz pokazane tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=9St0P5wBFxM

http://www.youtube.com/watch?v=OrouuYxGu3E

Wszystkie filmy pokazuja klase Plasmy :D

Co do możliwości plazmy, to zdążyłem podejrzeć to i owo (mówiąc szczerze najchętniej dawno już bym się przesiadł, bo b. mi się podoba).

Z tego co widziałem KDE 4.1 odzyskało możliwość przesuwania elementów, ale jak na razie nie dostrzegłem możliwości ograniczania ich rozmiarów. Więc zakładam, że pewnie nie (przynajmniej na razie). Przydałoby się bo panel z paroma ikonami i tacka systemową wygląda nieciekawie (tj tacka bez sensu rozstrzelona na całą długość, zamiast zajmować tylko tyle miejsca ile zawarte w niej ikony).

Wiesz od Maja i dłużej stery ATI fglrx siedzą i co do dziś ich nie wypuścili. <_<

Coz nie widze w repo updates_testing ATI fglrx wiec nie wiem o czym piszesz???

w tym repo to kwestia czasu kiedy sa przenoszone do update

nie rozumiem skad wniosek ze kde 4.1 moze nie byc w fc9?

kde 4.1 powinno pojawić się w stabilnej wersji f9 i nie wiem skąd pomysły, że tak nie będzie. Generalnie to tylko bardzo duże przeciwskazania i niemożność poprawy błędów, które wynikają z testowania programu na stabilnych wersjach powodują, że dany program nie pojawia się w stable pomimo bycia w testing. Jak dla mnie to wkrótce kde4.1 powinno się pojawić w zestawie aktualizacji dla f9.