radziojedi Napisano Sierpień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2008 Witam, Czy ktos probowal moze skompilowac programik SASC-NG (taki mowiac krotko do wirtualizacji karty dvb) pod Fedora? Probowalem pod fedora 9, pod centosem 5.2 nawet i kiszka ./configure przechodzi bez bledu, make rowniez, ale na make module wysiada i wurzuca: "Could not identify kernel" Pod debianopochodnymi dystrybucjami (debian, ubuntu, mint) bez bledu. Dzieki za ewentualna pomoc (w logach nic wiecej nie ma, oprocz: "Could not identify kernel") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2008 Tak trochę "na czuja" zapytam czy masz zainstalowany pakiet kernel-devel? [EDIT] Z ciekawości pogooglowałem → https://opensvn.csie.org/traccgi/sascng/ticket/6 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziojedi Napisano Sierpień 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2008 kernel-devel naturalnie jest. a jesli chodzi o tego posta z Twojego linku, to widzialem juz go wczesniej i u mnie niestety nie dziala; teoretycznie problem ten sam, ale w tamtym przypadku kernel byl "za swiezy" dla tego programu i trzeba bylo wyedytowac jeden plik i mozna to bylo recznie naprawic, natomiast ja probowalem zainstalowac to rowniez na kernelu 2.6.18 (domyslny w centosie) i to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi