adams24 Napisano Sierpień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2008 Otóż taki problem, coś sie dzieje z moim połączeniem sieciowym. Po prostu się wyłącza samo po jakimś czasie. Po wydaniu polecenia ifconfig dostaje informację iż dostepne jest połączenie lo a nie ma eth0. No i musze uruchomić. KArta sieciowa to zintegrowana Intel 8256. (_wogóle_ → w ogóle) ORT wcześniej na CentOS to sie serwerek zwieszał mniej więcej w takiej samej częstotliwości jak teraz się wyłącza się sieciówka na fedorce. CHyba wyłącze ta sieciówkę i założe coś na PCI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2008 CHyba wyłącze ta sieciówkę i założe coś na PCI.Wg mnie to najlepszy pomysł i od tego należy zacząć, żeby wykluczyć niesprawność samej karty. Wcześniej ew. sprawdzenie okablowania i styków chociaż jeśli działa czasami, to raczej nie jest to kwestia kabli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Sierpień 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2008 TO by był drugi sprzęt w ciagu tego roku który od nowości ma coś z sieciówką cos nie tak. Ale żeby markowa firma wypuszczała sprzęt wadliwy :| MIałem niedawno sytuację że narkowa firma wypusciła stacje robocze z wadliwym sprzętem. (sieciówki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2008 MIałem niedawno sytuację że narkowa firma wypusciła stacje robocze z wadliwym sprzętem. (sieciówki)Pewnie się Chińczykom linie pomyliły - miało iść na zwykły rynek a poszło do firmowych komputerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Sierpień 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2008 CHyba wyłącze ta sieciówkę i założe coś na PCI. To było to. Wymina sieciówki zdecydowanie pomgła. Coś na PCI założyłem i śmiga pięknie już 4 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi