morarz Napisano Sierpień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2008 Jakie sterowniki powinienem zainstalowac aby uruchomić modem ZXDSL852 ver 2 z 3 diodami pod Fedore 7?? Moze ktos mi wyjasni i rozjaśni w głowie bo nie wiem ,albo ktos miał podobny problem i rozwiązał go już?? Nie pisac ze Google bo wszystkie opisy są na Ubuntu i Mandrive nie znalazłem nic na Fedore....Mogą być zagranicze strony po angielsku jak ktos takową znalazł.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2008 A tutaj szukałeś? Musi byc na F7? Nic nowszego? próbowałeś → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=18570&hl= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morarz Napisano Sierpień 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2008 Tak zainstalowałem te stery. Podczas ładowania jądra systemu występuje bład BUG - unable to handle kernel NULL pointer deference at virtual adress 00000007 printing eip c0405fbd Recursive die() failure, output suppressed Kernel panic - not syncing. Fatal exeption in interrupt Zaswieciła sie tylko na moment jedna dioda "Link" , pozniej sie wyłączyła , a ciągle sie pali dioda z "PWR-power" Dlaczego podczas instalacji całe jądro systemu sie sypie?? Jak mam naprawic to zeby działała Fedora jak wczesniej??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mi14chal Napisano Sierpień 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2008 Na początek podaj wersję kernela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2008 Jak mam naprawic to zeby działała Fedora jak wczesniej???Kiedy wcześniej? A nie możesz zainstalować nowszej wersji Fedory? Na pewno będzie łatwiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morarz Napisano Sierpień 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2008 Sciagnałem nowszą wersje Fedory 9 z stąd fedora i podczas sprawdzania płyty przed instalacją wykrywa błędy , a na pewno była dobrze nagrana. Wersja kernela to (2.6.21-1.3194.fc7) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mi14chal Napisano Sierpień 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2008 Sciagnałem nowszą wersje Fedory 9 z stąd fedora i podczas sprawdzania płyty przed instalacją wykrywa błędy , a na pewno była dobrze nagrana. Błędy..... Możesz podasz te błędy? Wersja kernela to (2.6.21-1.3194.fc7) Hmm. Ja mam 2.6.21.4 i wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2008 (...) a na pewno była dobrze nagrana.Ale może obraz źle ściągnięty. Sprawdziłeś SHA1 obrazu przed nagraniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morarz Napisano Sierpień 16, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2008 Do mi14chal Błędy..... Możesz podasz te błędy? Tak juz pisalem o tym wczesniej podczas uruchamiania jądra wypisuje mi takie cos: BUG - unable to handle kernel NULL pointer deference at virtual adress 00000007 printing eip c0405fbd Recursive die() failure, output suppressed Kernel panic - not syncing. Fatal exeption in interrupt Do Waldo Ale może obraz źle ściągnięty. Sprawdziłeś SHA1 obrazu przed nagraniem? Chodzi ci o sprawdzanie sumy algorytmu sha1 ?? to NIE , skąd pobrac program do tego ??? Obraz nagrywałem alkocholem 120%. We własciwosciach tego obrazu pliku Fedory jest zahaszowane(szyfrowane) przez Sha1 "F92576227484A4EEDA0E86A497836C67C34D20EF" i czy ten hash trzeba sprawdzic z hashem z pobieranej bazy danych, bo (_niewiem_ → nie wiem) ORT?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2008 Chodzi ci o sprawdzanie sumy algorytmu sha1 ??W katalogu, z którego ściągałeś obraz masz plik tekstowy SHA1SUM. Wygląda, że obraz DVD dla 64-bitowego procesora masz pobrany poprawnie - Twoja wyliczona i ta w pliku się zgadzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morarz Napisano Sierpień 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2008 tak masz racje algorytmy sie zgadzają(szyfrowanie). Mam Intel Core 2 Duo czyli na architekturze 64 bitowej , chipset płyty X86 . Jak bede mial troche czasu to sie tym jeszce zajme, narazie tego czasu nie mam za wiele:( Ale nie zaprzestaje walki narazie zawieszenie broni;] Albo kupie router:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Sierpień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2008 To już idź do sklepu i kup ten router :] Ktoś kiedyś miał z tym problem, szukałem po sieci to trzeba jądro przekompilować żeby były sterowniki, zmieniać źródło jądra od sieci, więc ogólnie na początek za dużo problemów to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morarz Napisano Sierpień 20, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2008 Do mi14chal Błędy..... Możesz podasz te błędy? Sry ale źle ci odpisałem , te błędy podczas sprawdzania płyty Fedory to pisze tak(zatrzymuje sie przy 35 %) : This could be due to a corrupt download or a bad disc ,czyli(tłumacze) " moze to byc spowodowane żle sciagnietym plikiem albo złą płytą(zle nagraną)" If this test continues to false , you should not continue the install czyli "jezeli ten test bedzie dalej błędny(wykazywał błędy) nie powinienes dalej rozpoczynac instalacji." Pozniej pojawia sie okienko Error z komunikatem "OK" Do morsik A masz ten artykuł jak przekompilowac , zmienic źródło jądra fedory zeby dzialal ten modem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2008 Sry ale źle ci odpisałem , te błędy podczas sprawdzania płyty Fedory to pisze tak(zatrzymuje sie przy 35 %) :Czyli sprawa jest oczywista. Jeśli suma SHA1 obrazu płyty instalacyjnej jest OK - a ustaliliśmy, że jest - tzn. że wbrew Twoim zapewnieniom obraz został źle nagrany lub nagrany na uszkodzoną płytę lub płyta uległa uszkodzeniu po nagraniu. Zatrzymanie w tym miejscu przy sprawdzaniu płyty do instalacji oznacza, że suma kontrolna jakiegoś konkretnego pakietu jest niepoprawna, czyli w miejscu gdzie na płycie znalazł się dany pakiet (jak widać w jakiejś 1/3 od początku) płyta jest źle nagrana lub uszkodzona po nagraniu. Nagraj obraz jeszcze raz i będzie po kłopocie, bo tę płytkę co masz teraz to możesz od razu do kosza wywalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Sierpień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2008 A masz ten artykuł jak przekompilowac , zmienic źródło jądra fedory zeby dzialal ten modem??Wysilił byś się trochę i wpisał w google "linux zxdsl". Pierwszy wynik. Oczywiście musisz mieć jakieś pojęcie o instalacji pakietów w Fedorze, kompilacji jądra etc. w razie jakichś problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi