Skocz do zawartości

Spolszczenie Mozilli I Java

DAREK W.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam fedore core 1, mozilla1.4.1 wymaga recznego zpolszczenia, ściagnąłem odpowiedni plik jezykowy zainstalowałem go , pomyślnie i cóż z tego skoro mozilla jest nadal po angielsku, dlaczego, czy ktoś może mi to wytłumaczyć?

Sciągnąłem plik rpmbin javy ze strony sun'a zainstalowałem go napisałem dowiazanie do odpowiedniej biblioteki. I wszystko na nic, elementy javy nadal nie sa wyswietlane na stronach www. Co jeszcze trzeba zrobic aby java działała prawqidłowo w przeglądarkach? W auroxie zainstalowanie flasha i javy przeszło bez problemów a mozilla jest od razu spolszczona.

Komunikator GAIM nie łączy sie z rewerem GG choc powinien, wyswietla bład z gniazda serwera. Podobno jest gdzieś w necie na jakieś stronie poprawka do tego programu po zainstalowaniu krórej gaim łaczy z gg prawidłowo. Na jakiej stronie www jest ta poprawka może ktoś wie, prosze o podpowiedź.

Mam fedore core 1, mozilla1.4.1 wymaga recznego zpolszczenia, ściagnąłem odpowiedni plik jezykowy zainstalowałem go , pomyślnie i cóż z tego skoro mozilla jest nadal po angielsku, dlaczego, czy ktoś może mi to wytłumaczyć?

Sciągnąłem plik rpmbin javy ze strony sun'a zainstalowałem go napisałem dowiazanie do odpowiedniej biblioteki.

a ze spolszczeniem hmm, moze w preferencjach nie zmienilies jezyka?

co do javy, sprawdz czy sa nadane prawa dostepa dla grupy others, (ja przy instalacji javy, to tez zalezy jaka sie instaluje, mialem przypadki ze prawa byly tylko dla roota)

Komunikator GAIM nie łączy sie z rewerem GG choc powinien, wyswietla bład z gniazda serwera. Podobno jest gdzieś w necie na jakieś stronie poprawka do tego programu po zainstalowaniu krórej gaim łaczy z gg prawidłowo. Na jakiej stronie www jest ta poprawka może ktoś wie, prosze o podpowiedź.

W miarę nową wersję (ale dobrze obsługują gg) dla FC1 można zassać stąd, choć łatwiej ci będzie zainstalować FC2 (albo i 3 :)).

Java sie pokazała w menu start jako; others-java, czyli jest zainstalowana ale nie połaczona z przegładarkami. Wiem ze trzeba napisać dowiazanie miedzy java a mozillą ale nie chce mi ono wyjsc. Plik jre5 0 1 mam katalogu domowym /home/darek/ podobno jave tr4zeba umieszczać w innym ale którym? I jak napisać te dowiązanie?. W auroxie java ruszyła bez dowiązania i kłopotów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...