Red_Bullet Napisano Sierpień 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2008 Witam wszystkich. Zainstalowałem sobie Fedorę 9. Niestety ostatni raz z Linuxem miałem styczność gdzieś w okolicach 2003 roku. Jako że zastąpiłem windę linuxem to zastanawiam się czego użyć do oglądania filmów? Chcę wykorzystywać teraz (_linuxa_ → Linuksa) ORT tak jak kiedyś windowsa. Aha czym się teraz odsłuchuje mp3? Kiedyś był xmms, a teraz? No i jeszcze czy po instalacji jest wskazane zmienić jądro na nowsze? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbuz Napisano Sierpień 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2008 Do filmów polecam duet MPlayer i VLC (oba są także na windzie), do muzyki Xmms jeśli chcesz mieć coś podobnego do Winampa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Sierpień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2008 Raczej Audacious jesli chcesz cos Winampowego (xmms mimo ze jakas niby ostatnio wersja nowa byla ... to prehistoria). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2008 @Red_Bullet, proszę niezwłocznie zapoznać się z regulaminem forum. Człowieku, przecież Ty nawet minimum wysiłku w poznanie systemu nie włożyłeś. Jak już zainstalowałeś sobie system, to może bys tak zalogował się i zajrzał jak menu jest zbudowane. Jakbyś zajrzał, to byś zauważył np."Multimedia" i inne takie. A jakbyś przeczytał tytuły wątków podpiętych w tym dziale, to byś zauważył "Odpowiedniki linuksowe dla początkujących", ale po co czytać, jeszcze głowa i oczy rozbolą, jeszcze trzeba będzie samemu coś wymyśleć Ludzie ile razy mozna pisać dokładnie o tym samym, zacznijcie myśleć i nauczcie się czytać. Proszę... Temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi