fedorowiec Napisano Sierpień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2008 Witam, posiadam pendrive (DataTraveler), jak chcę go podłączyc do usb na fedorze, mam taki komunikat: "Nie można zamontowac woluminu, failed to mount /dev/sdg5, operacja nie obsługiwana because NTFS is marked to be use itd....Zainstalowane mam ntfs-3g i jak próbowałem zamontowac pendrive ta komenda: Całkowity rozmiar: 193 k W porządku? [t/N]: t Pobieranie pakietów: Wykonywanie rpm_check_debug Wykonywanie testu transakcji Zakończono test transakcji Test transakcji został zakończony powodzeniem Wykonywanie transakcji Aktualizowanie : ntfs-3g [1/2] Czyszczenie : ntfs-3g [2/2] Zaktualizowano: ntfs-3g.i386 2:1.2712-1.fc10 Zakończono! [root@localhost ~]# mount -t ntfs-3g /dev/sdg5/ /media/disc-3 -o force ntfs-3g-mount: failed to access mountpoint /media/disc-3: Nie ma takiego pliku ani katalogu [root@localhost ~]# to wychodzi mi błąd (nie ma takiego katalogu), próbowałem na kilka sposobów, ale zonk. Gdzie robie dokładnie bład, i czy da sie zamontować pendrive?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2008 ls /media Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedorowiec Napisano Sierpień 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2008 Dzieki, po kilku próbach poradziłem sobie z zamontowaniem pendrive....pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi