emarcki Napisano Wrzesień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2008 Witam, rtl8139 - problemy pod Fedorą /fc7/; moja sieć blokowa pozwala na łaczenie się tylko w trybie 10Mb FD. Poradziłem sobie mii-tool, jednak dlaczego przy każdym uruchomieniu komputera karty /eth0/ nie udaje się zainicjowac i muszę logować się jako administrator i każdorazowo zmieniać parametry? Czy można zmodyfikować któryś z plików, by zanim zostanie negocjowane połączenie, eth0 miał już parametr do połaczenia się z siecią, to 10 Mb? Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2008 jeśli już jakiś, to w /etc/sysyconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 ustaw ONBOOT=no a potem dodaj sobie mii-tool -cośtam oraz ifup eth0 do pliku /etc/rc.d/rc.local nic lepszego nie udało mi się pomyśleć; sposób ma swoje wady, między innymi usługi opierające się na podłączeniu do internetu (typu synchronizacja czasu) będą się długo włączać, ale i tak masz już ten kłopot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emarcki Napisano Wrzesień 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2008 Dziękuję jeśli już jakiś, to w /etc/sysyconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 ustawONBOOT=no a potem dodaj sobie mii-tool -cośtam oraz ifup eth0 do pliku /etc/rc.d/rc.local nic lepszego nie udało mi się pomyśleć; sposób ma swoje wady, między innymi usługi opierające się na podłączeniu do internetu (typu synchronizacja czasu) będą się długo włączać, ale i tak masz już ten kłopot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi