rocafella Napisano Wrzesień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2008 Witam. Jestem świerzo po instalacji Fedory 9 (po migracji z Ubuntu). Mam następujący problem: po załączeniu efektów pulpitu w środowisku gnome (system/preferencje/wygląd) kiedy załączam Firefoxa 3 i przewijam stronę przykładowo za pomocą scrola to działa to z opóźnieniem (przewijanie jest spowolnione). Patrzyłem w "top" i w momencie takiego scrolowania Xorg i firefox są znacznie na szczycie. Utrudnia to strasznie prace a efekty pulpitu chciałbym zachować. Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie dla mnie? Oczywiście dodaje, że sprzęt na jakim to się dzieje nie należy do takich, na których efekty miałyby znacznie spowalniać pracę, jest to Acer Extensa 5220. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2008 U mnie na GMA950, też się trochę przycina. Wyłącz płynne przewijanie Edycja -> Preferencje -> Zaawansowane -> Ogólne -> Przeglądanie -> Używaj płynnego przewijania . Jakiego sterownika karty graficznej używasz? Ewentualnie spróbuj zainstalować compiz-fusion zamiast zwykłego compiza. W repozytorium jest też sporo narzędzi do konfiguracji compiza np. gnome-compiz-manager . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rocafella Napisano Wrzesień 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2008 wyłączenie płynnego przewijania troche pomogło, zainstaluje również pakiety do konfiguracji compiza. Dzięki bardzo za pomoc, a tak przy okazji to czym różni się compiz od compiz-fusion? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2008 W sumie to nie używam żadnego z nich, ale na pewno różnią się możliwościami, compiz-fusion ma je zdecydowanie większe http://wiki.compiz-fusion.org/FAQ#head-f2b...829203a4167d97b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi