Skocz do zawartości

Firefox + Efekty Pulpitu

rocafella

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem świerzo po instalacji Fedory 9 (po migracji z Ubuntu). Mam następujący problem: po załączeniu efektów pulpitu w środowisku gnome (system/preferencje/wygląd) kiedy załączam Firefoxa 3 i przewijam stronę przykładowo za pomocą scrola to działa to z opóźnieniem (przewijanie jest spowolnione). Patrzyłem w "top" i w momencie takiego scrolowania Xorg i firefox są znacznie na szczycie. Utrudnia to strasznie prace a efekty pulpitu chciałbym zachować. Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie dla mnie? Oczywiście dodaje, że sprzęt na jakim to się dzieje nie należy do takich, na których efekty miałyby znacznie spowalniać pracę, jest to Acer Extensa 5220.

Z góry dziękuje za pomoc.

U mnie na GMA950, też się trochę przycina. Wyłącz płynne przewijanie Edycja -> Preferencje -> Zaawansowane -> Ogólne -> Przeglądanie -> Używaj płynnego przewijania . Jakiego sterownika karty graficznej używasz? Ewentualnie spróbuj zainstalować compiz-fusion zamiast zwykłego compiza. W repozytorium jest też sporo narzędzi do konfiguracji compiza np. gnome-compiz-manager .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...