Skocz do zawartości

Codebloks C++

krone

Rekomendowane odpowiedzi

Co to znaczy, że "niechce konmpilować"? Jaki komuniakt zwraca? Jakiego kompilatora używasz, chcesz uzywać ?

Jeśli standardowo gcc to czy jest on zainstalowany?

kompilowac tzn ze nie chce mi sprawdzać jaki komunikat przy włączeni bulid oto chodzi ze zaden: :lammer:

a kiedy włącze run "It seems that this file has notbeen built yet Do you wand to build it now" ja daje sa trzy opcje do wybory utak nie anuluj jak daje tak to sie nic nie dzieje a i to jest ten kompilator jaki podałes standardowy

Moze bedziesz mi w stanie poóc

i jak ijuz npisałem jestem początkujacym informatykiem ! nie smiac sie jak czegoś nie zrozumie każdy kiedyś zaczynał i nie od razy był w tym dobry.

- Masz zainstalowane gcc. A co z gcc-c++?

- Próbowałeś wykonać kompilację z linii komend

- Musisz z Code::Blocks korzystać? Bo o to Ci chyba chodziło jak pisałeś "codebloks"? Nie możesz innego IDE użyć?

nie smiac sie jak czegoś nie zrozumie
Jak czegoś nie zrozumiesz, to ja się śmiał nie będę, ale jak widzę taką ortografię i gramatykę, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Zainstaluj sobie wtyczkę do sprawdzania ortografii w Firefoksie i korzystaj z niej pisząc na forum. Bardzo proszę. Chociaż to nie rozwiąże problemu, bo w angielskim też byki robisz: "wand" to nie całkiem to samo co "want" ;)

[EDIT] Kolego, z Googli trzeba korzystać ;)

Prawym klawiszem myszki klikasz na nazwie projektu, wybierasz "Add files...", dodajesz plik (nawet jeśli to jest ten plik, który aktualnie edytujesz). Pokaże się okienko z dwoma checkboksami: Debug i Release. Zaznacz jeden albo oba w zależności od potrzeb i powinno się zbudować. W każdym razie u mnie zadziałało.

• 2 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...