Skocz do zawartości

Firefox + Flash + Szare Ramki, Prostokąty :)

rayone

Rekomendowane odpowiedzi

Bez kitu, chłopaku! Jestem pod wrażeniem. Najbardziej dla mnie frustrujący problem Linuksa dzięki Tobie zostaje wyeliminowany! Chylę czoła. Odkąd zastosowałem Twój sposób, ani razu nie miałem kłopotu z 'wybuchającym' Flashem. Jeszcze gdyby tylko dało się poprawić wydajność Flasha, to byłbym w 100% usatysfakcjonowany...

cieszę się, że Tobie również pomogło :) kilka dni temu był update do finalnej, 10 wersji Flasha (u mnie zaktualizowało się automatycznie, bo mam Adobe w repozytoriach).

zastanawiam się tylko, czy kiepska wydajność (ale i tak lepsza niż 9-tki) jest efektem kiepskich sterowników karty graficznej (w moim przypadku ATi, którego najnowsze Catalysty oczywiście nadal nie obsługują XOrg 7.4, więc używam radeonhd 1.2.3 - kompilowane, w źródłach Fedory 9 starutkie 1.2.1) czy optymalizacji samego Flasha...

10 flasha rozwiazuje problem z tymi ramkami szarymi w Operze. W koncu po tylu latach to działa :) No i elementy JS nie sa juz przykrywane przez Flashowe, dodano w koncu tez przezroczystosc. Hura ! :)

Co ty gadasz?
Kombinowałem jak koń pod górę w końcu dałem spokój ;) Zostawiłem "dziewiątkę", bo w sumie nienajgorzej u mnie działa - w FF w zasadzie bez problemów, w Operze na ogół też, czasem strzeli focha przy wyświetlaniu na Zumi, ale filmów nie przycina. Do F10 jakoś wytrzymam :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...