Skocz do zawartości

Wifi, Karta Sieciowa Atheros

Płotek

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

jako, że to mój pierwszy post proszę o wyrozumiałość - mam nadzieję, że wybrałem dobry dział i opiszę swój problem (a może on wydać się błahy, ponieważ dopiero zaczynam przygodę z Fedorą9 - w sumie zupełnie z linuxem) zrozumiale.

A oto i mój problem, po pomyślnej instalacji Fedory pojawiły się pierwsze problemy z dostępem do internetu.... o ile z siecią przewodową poradziłem sobie prawie że bez żadnych komplikacji o tyle nie wiem zupełnie jak zabrać się za wifi. dla uściślenia podam, że posiadam w laptopie kartę Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter . Proszę w miarę możliwości o opis konfiguracji dla laika, jest to dla mnie dość kluczowa sprawa, muszę korzystać z fedory, a ciężko uczyć się czegokolwiek innego (pracy z powłoką) bez internetu pod ręką..

z góry dzięki za pomoc.

pozdr

Poszukaj na forum było wiele razy, a tak na szybko to http://fedorasolved.org/Members/thomasj/at...um-and-livna-1/ . Btw. chyba te sterowniki będą w jądrze 2.6.27, czyli niedługo, bo właśnie dzisiaj ten kernel został wydany.

Chyba jednak nie. :) Wsparcie dla kart Atheros jest zapewnione. Ale tylko dla chipsetów Atheros AR5008 i AR9001. Kiedy wyjdzie Kernel w paczce i pojawi się w aktualizacjach, pobierz go z poziomu Windowsa i zainstaluj. Tylko może być problem z zależnościami. Kto wie może któryś z chipsetów działa na takiej samej zasadzie jak ten u kolegi.