mojojojo666 Napisano Październik 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2008 Witam Mam darmową wersję Xilinx ISE 8.2i wersja pod Linuksa, niestety podczas instalacji wyskakuje mi błąd: [root@localhost sda5]# sh WebPACK_82i_SFD.sh Verifying archive integrity... All good. Uncompressing Xilinx ISE WebPACK Installer....................................................................... ................................................................................ . ................................................................ /tmp/selfgz21073/platform/lin/xilsetup: error while loading shared libraries: libstdc++.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory ************ setup done! *************** mam zainstalowaną bibloteke libstdc++ i jej dev-a Potrzebuje tego programu na zajecia, a nie mam Wingrozy. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2008 Małe ale: zapomniałeś napisać, która wersję libstdc++ masz zainstalowaną i której wersji Fedory używasz Tak wróżąc z fusów to powiem, że brakuje Ci compat-libstdc++-33-3.2.3-62 albo compat-libstdc++-296-2.96-139 (numerki wersji mogą się chyba różnić pod różnymi wersjami Fedory - ja korzystam z F8) EDIT [root@waldo ~]# yum provides libstdc++.so.5 [...] compat-libstdc++-33-3.2.3-62.i386 : Kompatybilne standardowe biblioteki C++ Dopasowano z: Other : libstdc++.so.5 I wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojojojo666 Napisano Październik 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2008 YES! YES! YES! Dzięki za pomoc!!! Właśnie mi się instaluje compat-libstdc++-33-3.2.3-62 miałem już zinstalowaną, bo wyszukałem ją przy pomocy: "yum search libstdc", a compat-libstdc++-296-2.96-139 jest nie dostępna. Dopiero gdy użyłem komendy: yum provides (wcześniej tego nie znałem, jestem nowy w fedorze) odnalazłem paczke compat-libstdc++-33-3.2.3-63.i386 i z tym poszło dalej A mam Fedore 9 Jeszcze raz dziękuje i zabieram się za robienie laborki na jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi