Skocz do zawartości

Problem Przy Instalacji Xilinx Ise 8.2i

mojojojo666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam darmową wersję Xilinx ISE 8.2i wersja pod Linuksa, niestety podczas instalacji wyskakuje mi błąd:

[root@localhost sda5]# sh WebPACK_82i_SFD.sh
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Xilinx ISE WebPACK Installer.......................................................................
................................................................................
.
................................................................
/tmp/selfgz21073/platform/lin/xilsetup: error while loading shared libraries: libstdc++.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory

************ setup done! ***************

mam zainstalowaną bibloteke libstdc++ i jej dev-a

Potrzebuje tego programu na zajecia, a nie mam Wingrozy. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?

Małe ale: zapomniałeś napisać, która wersję libstdc++ masz zainstalowaną i której wersji Fedory używasz :rolleyes:

Tak wróżąc z fusów to powiem, że brakuje Ci compat-libstdc++-33-3.2.3-62 albo compat-libstdc++-296-2.96-139 (numerki wersji mogą się chyba różnić pod różnymi wersjami Fedory - ja korzystam z F8)

EDIT

[root@waldo ~]# yum provides libstdc++.so.5
[...]
compat-libstdc++-33-3.2.3-62.i386 : Kompatybilne standardowe biblioteki C++
Dopasowano z:
Other       : libstdc++.so.5

I wszystko jasne ;)

YES! YES! YES!

Dzięki za pomoc!!! Właśnie mi się instaluje :)

compat-libstdc++-33-3.2.3-62 miałem już zinstalowaną, bo wyszukałem ją przy pomocy: "yum search libstdc", a compat-libstdc++-296-2.96-139 jest nie dostępna. Dopiero gdy użyłem komendy: yum provides (wcześniej tego nie znałem, jestem nowy w fedorze) odnalazłem paczke compat-libstdc++-33-3.2.3-63.i386 i z tym poszło dalej

A mam Fedore 9

Jeszcze raz dziękuje i zabieram się za robienie laborki na jutro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...