Skocz do zawartości

Virtualbox Problem Z Uruchomieniem

toxdg

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie dodam że przeczytałem chyba wszystkie topiki które sa na forum odnośnie VB

Na pc ładnie się zainstalowało i działa na lapku mam problem

po zainstalowaniu wywalił komunikat

VirtualBox - 2.0.2_36488_fedora7-1.i386
chcon: can't apply partial context to unlabeled file /usr/lib/virtualbox/VirtualBox
chcon: can't apply partial context to unlabeled file /usr/lib/virtualbox/VBoxSDL
chcon: can't apply partial context to unlabeled file /usr/lib/virtualbox/VBoxHeadless
chcon: can't apply partial context to unlabeled file /usr/lib/virtualbox/vboxwebsrv

Creating group 'vboxusers'. VM users must be member of that group!

dodałem userów

konsola wywala

[root@rdns1-100 tox]# VirtualBox
VirtualBox: supR3HardenedMainGetTrustedMain: dlopen("/usr/lib/virtualbox/VirtualBox.so",) failed: /usr/lib/virtualbox/VirtualBox.so: undefined symbol: _ZN9QListData7detach2Ev

[root@rdns1-100 tox]# /etc/init.d/vboxdrv setup
Stopping VirtualBox kernel module                          [  OK  ]
Removing old VirtualBox kernel module                      [  OK  ]
Recompiling VirtualBox kernel module                       [  OK  ]
Starting VirtualBox kernel module                          [  OK  ]
[root@rdns1-100 tox]#

zakładam topik bo nie znalazłem nigdzie konkretnie tego błędu i nie wiem co z tym fantem zrobić.

selinux cały czas wyłączony brak reakcji

[root@rdns1-100 tox]# VirtualBox
VirtualBox: supR3HardenedMainGetTrustedMain: dlopen("/usr/lib/virtualbox/VirtualBox.so",) failed: /usr/lib/virtualbox/VirtualBox.so: undefined symbol: _ZN9QListData7detach2Ev
[root@rdns1-100 tox]#

http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php...c5c743c48bf4a65

Wątek wprawdzie dotyczy SunOS, ale być może Twoja Fedora 7 też jest "too old" niestety.

Biorąc pod uwagę zbliżające się wkrótce wydanie F10 może czas pomyśleć o zainstalowaniu nowszej wersji, co być może polepszy sytuację. Wiem, że to nie jest najlepsze rozwiązanie, ale może po prostu niektóre biblioteki na F7 są zbyt stare do współpracy z najnowszym VBox. Chyba, że na desktopie też masz F7, to wtedy oczywiście powyższa teoria jest do kitu :-\

hmmm no niestety na desktopie jest f7 o bardzo podobnej konfiguracji. Na tym samym jajku są obie.

właśnie też zgłupiałem bo tam działa a tu nie :angry:

Co do 10 to spoko ale bez kde4 po f9 mam uraz do plazmy która się wiesza.

mam nadzieje ze będzie jak w opensuse 11 że można wgrać stare kde albo 4.1 :blink:

poczytam co tam pod tym linkiem się kryje

p.s

vb 1.6.6 teraz ruszył i działa ale dziwne bo nowy na desktopie dziala ehh o nic dzięki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...