Maciuch Napisano Październik 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2008 Witam Sciągnołem obraz płyty ISO fedory 9, nagrałem na płytę z obrazu (nie obraz) Uruchamiam ponownie kompa, urchamia się instalator fedory i... (tu zaczynaja sie problemy) Jakies tam pierwsz menu instalacja zwykla, tekstowa, cos tam jeszcze i test pamieci. Daje instalcje zwykla, po czym wybor jezyka, klawiatury... I w tym momencie wyskakuje mi cos takiego : Podaj gdzie jest obraz Fedory jak daje ze cd/dvd to nie wykrywa.. do wyboru jest jeszcze lokalny hdd, url i cos jeszcze (to cos jeszcze to chyba z ftp) Za chiny nie wiem co w tym momencie zrobic. prosze o pomoc. mam nadzieje ze tematu nie bylo, ale nie bardzo wiem co wpisac w wyszukiwarce aby mi podobny znalzal. Jezeli byl to prosze o link. EDIT: po przeczytaniu kilku wątków na forum sprawdziłem sumę programem FastSum wynik :72601F685EA8C808C303353D8BF4D307 *Fedora-9-i386-DVD.iso Nie mam pojecia czy to dobrze czy zle:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2008 EDIT: po przeczytaniu kilku wątków na forum sprawdziłem sumę programem FastSum wynik :72601F685EA8C808C303353D8BF4D307 *Fedora-9-i386-DVD.iso Nie mam pojecia czy to dobrze czy zle:P W katalogu z ktorego pobierałeś obraz jest plik z sumami kontrolnymi. -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE----- Hash: SHA1 50253a35b5ba128c9a57b2a10cbd829813fc5119 Fedora-9-i386-DVD.iso (...) -----END PGP SIGNATURE----- Jak widać suma dla pliku DVD jest inna niż podałeś. Ściągnij od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuch Napisano Październik 22, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2008 Jednak jest inny problem. Skorzystałem z płyty z Fedorą 9 znajmogeo, oraz mojej starej płytki z fedorą 7 (obydwie działające) i ten sam błąd. Po wyborze install system.) język pl -> klawiatura pl2 -> i w tym momencie wyskakuje : jaka metoda instalacji. Po wyborze Cd-rom wyskakuje mi taki komunikat: nie można znaleźć urządzeń z obrazem fedory ---- łączenie postów ---- odpowiedz nadeszla od znajmoego, okazalo sie dvd musi byc podlaczone na ata a dyski na sata;/ thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi