Jump to content

KDE 3.2 ostrzeżenie

polo57
 Share

Recommended Posts

Niestety nie udało się z kilku powodów.

1.Nie przygotowałem odpowiednio środowiska;

2.Za wcześnie wywaliłem środowisko graficzne w trybie tekstowym itd...;

3.Problemy z kompilacją a co za tym idzie wyjaśnienie na razie sobie dlaczego tak się dzieje i czego brakuje, a jeśli brakuje to dlaczego i co zrobić aby problem ten nie wystąpił podczas kompilacji.

4.Różne źródła opisują sposób kompilacji,ale to niestety nie jest wszystko.

Ja pragnąłbym,aby mój Skrypt robił od podstaw wszystko, a nie pokazywał co jeszcze trzeba zainstalować aby ruszyło /myślę,że się ze mną zgadzacie /.Niestety wiadomo,że każdy ma u siebie różną kaszankę w systemie/.

Mogę tylko podpowiedzieć,że można będzie wykorzystać skrypt do innych wersji KDE w każdej chwili,zmieniając tylko nazwy katalogów.

Skrypt jest prosty,ale wydaje mi się,że zrobi swoje - jednak przed jego uruchomieniem / niestety /,trzeba będzie wykonać parę prostych czynności,które będą dokładnie wytłumaczone i każdy / nawet laik - poradzi sobie/.

I Panowie ,którzy są doświadczeni w zawodzie nie będą mieć do mnie pretensji,że przynudzam za dużo.

Wiem jednak jakie jest życie i naprawdę mało jest wiadomości i pomocy dla całkowitych laików,którzy chcieliby rozpocząć przygodę z Linuxem.

Nie sypię tu banałów,ponieważ piszę tutaj o sobie - bo,żeby coś zajarzyć to trzeba spędzić naprawdę dużo czasu w dane Dystrybucji aby rozpocząć zabawę.

Ten post jest niestety pisany po Windą2000,dlatego,że testuję mój skrypt a naprawdę nie mogłem się doczekać poczytania na Forum - w trybie tekstowym internet mi nie odpowiada / niestety naleciałości windy /.

Jednak Panowie dzisiaj chciałem zaznaczyć i skopiować teks,to nie użyłem ctrl-c ctrl-v a zaznaczyłem i środkowy klawisz. Czyli nabieram właściwych nawyków.

ps.Znowu się rozgaduję

Pozdrawiam Szacowną Grupę.

Chciałbym jednak się dowiedzieć kto jest Moderatorem.

Admina nie bo On zawsze jest anonimowy i chciałbym zaproponować aby /znowu wiem,że to nie ten Dział/aby jak to bywa przed pytaniem dodać REQ - jest o wiele jaśniej,bo przyznam się,że zaczynam się gubić.

• Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Polo57 był napisał

"I Panowie ,którzy są doświadczeni w zawodzie nie będą mieć do mnie pretensji,że przynudzam za dużo.

Wiem jednak jakie jest życie i naprawdę mało jest wiadomości i pomocy dla całkowitych laików,którzy chcieliby rozpocząć przygodę z Linuxem.

Nie sypię tu banałów,ponieważ piszę tutaj o sobie - bo,żeby coś zajarzyć to trzeba spędzić naprawdę dużo czasu w dane Dystrybucji aby rozpocząć zabawę."

Hmmm dużo treści, mało konkretów, ale ważne że masz zapał i się rozwijasz. Myślę, że nie ma potrzeby wyjaśniać na forum że się uczysz. Każdy zaawansowany user też się uczył i doskonale to rozumie. :)

"Ten post jest niestety pisany po Windą2000"

Zdrajca i jeszcze się reklamuje :lol:

"Chciałbym jednak się dowiedzieć kto jest Moderatorem."

Odpowiedz jest prosta - ja :lol:

"Admina nie...."

No to ładnie, Admin jak to przeczytał to się rozpłakał i poszedeł do domu. :wink:

pozdrawiam, Jerzy

PS. Co chcesz wiedzieć o Moderatorze lub Adminie? :D

Witam Serdecznie

Wiem po prostu,że Grupa ta ma przed sobą przyszłość / bo ja to czuję /.- a Ty masz nosa

Dzięki,że się wreszcie ujawniłeś.

Jest dla mnie zaszczytem wymienić choćby 1 posta.

Piszę pod windą 200 ,bo moja córka studiująca tego potrzebuję - i c co ja moę zrobić ?.

Nie reklamukj żadnej windy, bo mi się żygać chce nawet mówiąc o niej / a mam duże i niemiłe doświadczenia jeśli chodzi o licencje Microsoftu.

Fakt,że ukończyłem parę kursów Tej Firmy i mam pracę będąc już na emeryturze, nie oznacza,że kocham ją do boleści.

Jeśli chodzi o błędy - to wiadomo - jsteśmy dorośli i czasami Goście w domu są nudni - i wychodząc niby do kibla czytam na Grupie,bo nie mogę się doczekać kiedy wyjdą /czasem tak niestety jest /.

Jeżeli chodzi o błędy a w moim przypadku to rzecz mało spotykana - to niestety czasem się zdarza - ale nigdy błedy typu łóżźćęą itd.

Owszem czasem interpunkcja i tzw. przejęzyczenia.

Poza tym pisałem,że jestem po dużych drinkach.

Cieszę się jednak,że wreszcie odezwał się Administrator,których zawsz i wszędzie bardzo szanuję bo sam nim jestem / a może byłem ,bo teraz niestety jestem na emeryturze - ale robotę mam/

Pozdrawiam

ps.Panowie w tej branży zawsze można znaleźć pracę tylko z doświadczenia podstawą jest CV ?????- tak jest

Moja przygoda z linuxem zaczęła się jakiś miesiąc temu i jestem zauroczony tym środowiskiem - chyba będę musiał pomyśleć nad Kylixem/odpowiednikiem Delphi w środowisku linuxowym,ale to później/.

Proponuję od razu zająć się KDevelop, Anjuta lub coś w tym stylu.

Moim Bardzo Skromnym Zdaniem Kylix im nie wyszedł.

Pozdrawiam

Proponuję od razu zająć się KDevelop, Anjuta lub coś w tym stylu.

Moim Bardzo Skromnym Zdaniem Kylix im nie wyszedł.

Pozdrawiam

Huh, Mariusz mnie uprzedzil (pewnie dlatego, ze przez jakas chwilke sie tutaj nie pojawialem ;) )

Ale pozwole sobie potwierdzic slowa Mariusza kierujac je do Polo57 - KDevelop !! Naprawde moim zdaniem bardzo udane srodowisko programistyczne :) Debugger tez jakis taki fajny jest ;)

A jak juz przy programowaniu jestesmy - nie ma ktos namiarow na jakis kurs Prologa w jezyku polskim (www lub e-ksiazka)? Bo udalo mi sie znalezc tylko po niemiecku, a tego jezyka to ja zupelnie nie rozumiem ;)

Pozdrawiam, Doriath

Polo57 a powiedz mi (bo się nie doczytałem) czy Ty robisz upgrade czy install tego słynnego KDE ???

(bo jak wiesz to duża różnica ;) )

PS. Czy są na tym forum ludzie którzy nie używają KDE ? :roll:

(poza mną oczywista :mrgreen:)

Oczywiście...ja używam GNOME ;)

pozdrawiam

pozdrawiam

No to mamy juz 2 zboczencow.. ;)

Pozdrawiam, Doriath

dwóch ??!! :shock:

jak widzę ich jest dużo więcej ....

a tylko dwóch, a nie -teraz trzech normalnych .... :roll:

;) 8) :mrgreen:

pozdrawiam

No to mamy juz 2 zboczencow.. ;)

Pozdrawiam, Doriath

dwóch ??!! :shock:

jak widzę ich jest dużo więcej ....

a tylko dwóch, a nie -teraz trzech normalnych .... :roll:

;) 8) :mrgreen:

W koncu ktos potwierdzil, ze uzytkownicy GNOME sa normalnymi ludzmi ;))

Potwierdzenie jest malo wiarygodne, gdyz dokonane zostalo przez.. uzytkownika Gnome'a :P

A kazdy normalny czlowiek wie, ze nie jestescie normalnymi ludzmi tylko normalnymi gnomami :P hehe

Pozdrawiam, Doriath

:shock: ludzie egzorcysta egzorcysta egzorcysta...... (...)

potrzebny ...

... albo po chłopie ...

8)

PS ---> http://www.fedora.pl/pl/forum/viewtopic.php?t=257

Patrzcie, Marcyr pomocy wzywa.. ale dlaczego mowi o sobie w 3 osobie? To pewnie jeden z objawow gnomiej choroby ;)

Marcyr - sposob w jaki skonstruowales odpowiedzi w tej ankiecie jest wstretny :)

Pozdrawiam, Doriath

i po chłopie .... a nie mówiłem ? :mrgeen:

ciągłe maniaki, gorączka.....długo już na (_linuxie_ → Linuksie) ORT nie posiedzi ;)

przykre - taki młody ..... :(

8) :mrgreen: