Jump to content

KDE 3.2 ostrzeżenie

polo57
 Share

Recommended Posts

i po chłopie .... a nie mówiłem ? :mrgeen:

Przepraszam o kim mowa? Bo ja sie miewam dobrze :P

ciągłe maniaki, gorączka..... (cut)

Ciagle maniaki? A coz to za gnomiaste okreslenie? Dziwny ten wasz jezyk :P

Pozdrawiam, Doriath

• Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Zainstalowalem KDE32 i jednak zostaje przy Gnome. Jakos bardziej mi pasuje pozatym ma wieksze wsparcie i jest bardziej otwarte.

Trochę śmiechu mam gdy to czytam. KDE czy GNOM, obu radę dom :lol:

A tak poważnie, to podoba mi się i KDE (obecnie 3.2.1) i Gnome (obecnie 2.4). Funkcjonalnie trochę się różnią, raz na korzyść Gnome, raz na korzyść KDE. Estetycznie też są inne - konfiguracyjnie. Ale tak w rzeczywistości to wyłacznie kwestia gustu.

Instalacja prosta w obu wypadkach, równie długa..;).

Trochę śmieszne podejście - które srodowisko lepsze. Własne lepsze.

Pozdrawiam wszystkich.

Panowie ostrzegam Was przed instalacją KDE 3.2 z RPM-ów na hama tzn. z - -force.

U mnie po restarcie pogubił hasła roota i użytkownika także nie mogłem zalogować się do systemu ale tylko w KDE.Całe szczęście,że Gnome się uruchomiło.

Czy macie jakieś pomysły jak tego uniknąć,jak odinstalować KDE i przywrócić poprzednią wersję.Zainstalowałem KDE z RPM,ponieważ wkurzyłem się na kompilację ze źródeł.

Otóż 2 dni kompilacji poszły na marne bo brakowało do kompilacji qt-coś tam pod koniec instalacji ostatnich żródeł.Idzie się załamać.

Pozdrawiam

a wystarczy ściągnąć wszystkie RPM'y do jednego katalogu (przeczytać zalezności przed instalacją, zainstalowac qt z www.trolltech.com) , otworzyć terminla w tym katalogu z RPM'ami, su i komenda: rpm -Uvh *.rpm

i mozna pić kawę, a samo się zrobi.

Pozdrawiam.

• 1 month later...

Polo, a udało Ci się zaistalować Kylixa w Fedorze? Mi cholera nie chce, za każdym razie inny błąd. Wiem, że FE1 gryzie się z Kylixem, ale ponoć da się to ominąć... :/

Polo, a udało Ci się zaistalować Kylixa w Fedorze? Mi cholera nie chce, za każdym razie inny błąd. Wiem, że FE1 gryzie się z Kylixem, ale ponoć da się to ominąć... :/

Zainstalować się da - ale używać już nie :(

Często bez przyczyny sie wyłącza, błędy bez żadnej wyraźnej przyczyny - ogólnie strach używać

Sam sposób działania też jest trochę nieprzyjemny - własne biblioteki dołączone do plików wykonywalnych, wszystko działa jakby na zasadzie emulatora.

Polecem FreePascal + Lazarus - da się już tego całkiem przyjemnie używać.

lazarus.freepascal.org