morsik Napisano Listopad 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2008 Akurat w Windowsie sterowniki trzeba prawie zawsze dodatkowo instalować, zaś w linuksie albo coś działa od razu, albo jest trochę więcej zabawy, albo jest w fazie eksperymentalnej i można dany moduł włączyć w razie potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiK Napisano Listopad 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2008 EURECA!!! Fedora9 w wersji Live (Fedora indtall 32bit i 64bit nie rusza z kopyta) chodzi, a test nie pokazał błędu "Kernel" - już nic nie kumam Tylko dlaczego na wstępie prosi o login i hasło? Podałam login "fedora" i pojawił się tekst jak do konsoli. Mogę zalogowac się jako root ale co dalej? Czy to nie jest aby instalacja w trybie tekstowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Listopad 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2008 wersja LiveCD uruchamia się w pamięci RAM bez potrzeby instalacji na twardym dysku więc Twoim problemem może być dysk SATAII, zobacz czy z tej wersji Live widać dysk fizyczny. W wersjach live tak jest że sie podaje login i haslo, ale zawsze jest ono domyślne i widnieje na ekranie gdzieś obok tego okienka do zalogowania p.s. chyba na pulpicie będzie skrót do instalacji na twardym dysku, spróbuj to jakoś ruszyć i zainstalować, może uda się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2008 Wystarczy wklepać modprobe sata_nv czy muszę ten moduł ściągnąć z sieci?Hmm... nie wiem dlaczego nie spróbujesz tylko zadajesz takie pytania. Wystarczy wpisać w konsoli modprobe sata_nv . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiK Napisano Listopad 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2008 Hmm... nie wiem dlaczego nie spróbujesz tylko zadajesz takie pytania. Wystarczy wpisać w konsoli modprobe sata_nv . o'k spróbuję, ale wieczorkiem. Mam jeszcze jedno pytanko. Gdyby poszła instalacja - to, jak mam zainstalować Linuksa (na osobnej partycji a nie drugim dysku), aby po jego usunięciu możnaby było odpalić Windowsa - bądź na odwrót: format partycji z Win a Fedora nadal działa. Poprzednim razem miałam z tym problemy, więc wolę się za wczasu ubezpieczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba111 Napisano Listopad 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2008 o'k spróbuję, ale wieczorkiem. Mam jeszcze jedno pytanko. Gdyby poszła instalacja - to, jak mam zainstalować Linuksa (na osobnej partycji a nie drugim dysku), aby po jego usunięciu możnaby było odpalić Windowsa - bądź na odwrót: format partycji z Win a Fedora nadal działa. Poprzednim razem miałam z tym problemy, więc wolę się za wczasu ubezpieczyć. 1) jak usuniesz (_linuxa_ → Linuksa) ORT to odpalisz plytke instalacyjna xp i w konsoli fixmbr 2) jak usuniesz windowsa - jednego smiecia mniej Nic szczegolnego nie musisz robic. A odnosnie instalacji - sprawdź czy w biosie możesz zmienić tryb sata. Ja miałem podobne problemy i to pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Listopad 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2008 Witaj, Tak odnosnie tego Knoppixa to wystarczy podczas startu gdy pokaze sie prompt wpisac: knoppix lang=pl i bedziesz miala Knopa po polsku. Pozdrawiam, Esail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Grudzień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2008 Jak instalowalem F8 to mialem problem z instalacja, ktora sie wieszala, ale juz nie pamietam kiedy, natomiast z Live nie bylo problemu. Pomoglo odlaczenie na czas instalacji sieci i innych kabli poza niezbednymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi