Superbrysiek Napisano Październik 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2004 Mam problemik wywalilem windowsa zmienilem system na Fedore Core 2 i mam taki problem. Nie slychac zadnych dzwiekow z wyjatkiem tych systemowych. Od kadu z xmms tez nie. Drugi problem polega na brakujących pakietach. Jest moze jakas stronka skad mozna sciagnac je w wersji rpm ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Październik 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2004 Sciagnij sobie apt + synaptic stąd i juz masz prawie wszystko co Ci potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.misha. Napisano Październik 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2004 Czesc, Nie wiem co jest przyczyna, ale ja tez w KDE mialem notorycznie problem z dzwiekiem na FC2 + nforce2. Uzywam ALSA. Niektore aplikacje w ogole nie chcialy wydawac dzwiekow, xmms dziala tylko z wtyczka output arts, a na alsa nie... Rozwiazanie okazalo sie banalne. Wylaczylem w ogole system dzwiekowy arts w KDE. Nagle wszystko zaczelo mi dzialac dobrze. Dzwieki w KDE wlaczylem sobie z zewnetrznym odtwarzaczem dzwieku: play Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Październik 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2004 jak chcesz gotowe pakiety *.rpm no faktycznie apt + synaptic ale jak chcesz to możesz pakiety znaleźć też na http://rpm.pbone.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2004 jak chcesz gotowe pakiety *.rpm no faktycznie apt + synaptic ale jak chcesz to możesz pakiety znaleźć też na http://rpm.pbone.net/ Fedora.us + RPM Livna.org IMHO sprawują się lepiej w połączeniu z APT-em czy yum-em BTW ciekawe czemu wszyscy na tym forum mają dziwną alergię na yum-a :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Październik 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2004 ... BTW ciekawe czemu wszyscy na tym forum mają dziwną alergię na yum-a :?: Chyba nie chodzi o alergię. Sam czasami używam yum-a, ale jak dostanę wykaz pakietów, które trzeba zainstalować (lub usunąć) do spełnienia zależności i jest tego duzo, to komfort przyjrzenia się temu jest żaden. Oczywiście jak lista jest długa. Problem w tym, że często te zalężności okazują się wierutnymi bzdurami i potem brakuje mi czegoś co mogło z powodzeniem zostać, lub odwrotnie - instaluje się jakieś badziewie, które jest mi niepotrzebne a okazuje się, że jednak nie jest niezbędne. W synapticu jest ten komfort, że w przejrzystej formie wszystko podane jest jak na tacy i można korygować zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwil Napisano Październik 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2004 Synaptic ma jeszczre jeden plus Pokazuje na ile posiadane pakiety są aktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi