darekrocznik71 Napisano Listopad 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2008 Panowie potrzebny mi program, odpowiednik windowsowego hyper terminala, podobno fukcje tego programu spełnia minicom, pokazuje mi że ten program jest zainstalowany,ale po wpisaniu w konsolę minicom,nie odpala mi go, jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2008 Uruchamiasz z konsoli? Żadnych komunikatów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Listopad 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2008 [root@localhost Darek]# minicom minicom: UWAGA: plik konfiguracyjny nie znaleziony, użycie ustawień standardowych. Device /dev/modem access failed: Nie ma takiego pliku ani katalogu. [root@localhost Darek]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Listopad 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2008 A masz modem telefoniczny? ;> Czy mi się wydaje, czy HyperTerminal łaczy się do telnetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Listopad 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2008 Modemu nie mam,program potrzebny mi do połaczenia z tunerem sat.poprzez RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2008 No to nic dziwnego, że się nie odpala: nie masz modemu - nie masz /dev/modem. Spróbuj go skonfigurować. Jako root: minicom -s W "ustawienia portu szeregowego" zmień /dev/modem na to co potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi