users Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 Witam Wszystkich! Mam taki problem w F6, nie startuje mi (_wogóle_ → w ogóle) ORT samba, kiedy daje: service smb start dostaje komunikat : command not found, sciągnąłem najnowsza wersje 3.0.32, może ktoś wie w czym problem? Z góry dziękuje za podpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 A istnieje w ogóle /etc/init.d/smb? [EDIT] Sprobuj uruchomić bezpośrednio /etc/init.d/smb start i przekopiuj tu to co wychodzi na konsolę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
users Napisano Listopad 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 teoretycznie jest uruchamianie usług samby ale w procesach tego nie widać, poza tym nie działa, już nawet wyłaczyłem SELinux i dalej nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 a logując się na roota wpisujesz "su" czy "su -"? Ten kod który napisał Waldo z pierwszego polecenia działa, a dwa na drugi ps -All | grep smb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
users Napisano Listopad 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 wpisuje polecenie "su" , a który powinienem wpisać? a polecenie "su -" co oznacza ? po wpsianiu polecenie ps -All | grep smb dostaje: 5 S 0 2978 1 0 80 0 - 3531 - ? 00:00:00 smbd 1 S 0 2980 2978 0 80 0 - 3531 pause ? 00:00:00 smbd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 a polecenie "su -" co oznacza ? man su Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 a polecenie "su -" co oznacza ?Po pierwsze oznacza, że kolega nie czytał regulaminu, chociaż ma obowiązek go przestrzegać. Po drugie → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=18299 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi