matte Napisano Grudzień 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 Witam, mam problem z konsolą aterm. Szukałem dość dużo lecz google nie wskazała odpowiedniego rozwiązania. A mianowicie gdy uruchamiam aterm mam następujący błąd i program w ogole sie nie uruchamia: [matt@laptop ~]$ aterm aterm: can't load font "7x14" aterm: can't load font "k14" aterm: can't load font "k14" aterm: aborting [matt@laptop ~]$ Fedora 10, środowisko gnome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 yum install xorg-x11-fonts-misc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matte Napisano Grudzień 2, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 yum install xorg-x11-fonts-misc Niestety, dalej to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 A to dziwne, bo u mnie poszło jak dointsalowałem ten pakiet. Chociaż próbowałem jakieś inne też instalować. Generalnie to chodzi o jakieś hece z serwerem fontów xfs jeśli dobrze zrozumiałem. Musisz poszukać innych pakietów, ale szukałbym w obszarze tych, które zawierają "*font*" oraz "*xorg*" ew. jeszcze "*xfs*". Jak będę miał czas i będę pamiętał, to jutro podam pełną listę pakietów, które instalowałem zanim aterm ruszył. Robiłem to w pracy pod VirtualBox. A tak w ogóle to dlaczego akurat aterm? Masz mnóstwo innych, szybkich, lekkich terminali: xterm, Terminal (to z XFCE, ale działa z niewielkimi zależnościami od tego desktopa), w F10 można mieć lxterminal (to z kolei z LXDE). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi