Yabol Napisano Grudzień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2008 Witam . Ściągnąłem paczkę gcc z http://rpmfind.net/linux/rpm2html/search.php?query=gcc i próbowałem instalować to rpm ręcznie na Fedorze 10 . Wyskakuje mi błąd : 'NoneType' object has no attribute 'getProvides'. Czym to jest spowodowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2008 A dlaczego nie yumem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yabol Napisano Grudzień 10, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2008 A dlaczego nie yumem? Yumem robię yum localinstall ale pisze Mark gcc.rpm to install i dalej że nie może znalezc mirrorów czy cos ( nie pamiętam) . Nie mam dostępu do neta na fedorze bo męczę się z instalacją fast 800 (gcc do tego potrzebne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2008 A nie masz płyty DVD instalacyjnej? Prawdopodobnie brakuje jakichś zależności. Zakładam, że spośród widocznych pod podanym linkiem plików wybrałeś właściwy dla architektury Twojego procesora oraz wersji Fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yabol Napisano Grudzień 10, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2008 A nie masz płyty DVD instalacyjnej? Prawdopodobnie brakuje jakichś zależności. Zakładam, że spośród widocznych pod podanym linkiem plików wybrałeś właściwy dla architektury Twojego procesora oraz wersji Fedory. Przeinstalowałem Fedorkę . Wszystko śmiga . Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2008 Tylko po co z armatą porywać się na muszkę małą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yabol Napisano Grudzień 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2008 Tylko po co z armatą porywać się na muszkę małą ? Bo ja lubię raz a porządnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi