mysiek Napisano Grudzień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2008 poddaję się - nie wiem jak ustawić konfiguracje sieci (w FC6 było łatwiej) :?: może mogę poprosić o opis jak to uczynić w FC10 bo książki które przejżałem niewiele mi pomogły. dzień już straciłem na tę konfigurację. czego nie przyjmuje maski wprowadzam na konsoli graficznej i/lub z ifconfiga: ip: 192.168.2.101 netmask: 255.255.255.0 gate: 192.168.2.1 a w netmask mam: 24 a czasem 192.0.0.0 lub 192.168.2.1 == bez konkretnego opisu nie dam rady prosze o pomoc mysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2008 W F10 jest identycznie jak w FC6 (BTW. FC10 nie było i nie ma, "Core" zniknęło od F7). Wyłącz tylko usługę NetworkManager i włącz network. A ręczna konfigurację najprościej zrobić przez plik konfiguracyjny ifcfg-ethX. Zakładam, że mówimy o zwykłej karcie Ethernet a nie o WiFi, bo tego nie napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek Napisano Grudzień 23, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2008 W F10 jest identycznie jak w FC6 (BTW. FC10 nie było i nie ma, "Core" zniknęło od F7). Wyłącz tylko usługę NetworkManager i włącz network. A ręczna konfigurację najprościej zrobić przez plik konfiguracyjny ifcfg-ethX. Zakładam, że mówimy o zwykłej karcie Ethernet a nie o WiFi, bo tego nie napisałeś. tak mam zwykłą kartę ethernet. sprawdzę i się odezwę. a dlaczego trzeba odłączyć Network Managera ? mysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2008 prawym myszki na nm-applet → modyfikuj połączenia → przewodowe → dodaj/edycja. I tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek Napisano Grudzień 23, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2008 prawym myszki na nm-applet → modyfikuj połączenia → przewodowe → dodaj/edycja. I tyle. ok można to zrobić przez networkmanager. należy wtedy pamiętać że ustawiamy mac adress rozdzielony : dziala nareszcie dzięki za instrukcje ! mysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi