jb_bo Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Witam, mam problem z opróżnieniem kosza w fedorze 10 funkcją "Opróżnij kosz". Jak można go opróżnić w konsoli jako root ? Z góry dziękuje za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 rm i słynny do niego man czyli su -c 'rm -R /ścieżkadokosza/*' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jb_bo Napisano Grudzień 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 rm i słynny do niego man czyli su -c 'rm -R /ścieżkadokosza/*' Bardzo dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Czy można tak ustawić konsolowy mc żeby usuwane pliki (F8) były przenoszone do kosza np. ~/.mc/kosz ? Czasem żałuję, że mc nie ma takiej opcji. Polecenie rm mogę przedefiniować w .bashrc, ale mc już nie bardzo wiem jak. Da się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2008 Czy można tak ustawić konsolowy mc żeby usuwane pliki (F8) były przenoszone do kosza np. ~/.mc/kosz ? Czasem żałuję, że mc nie ma takiej opcji. Polecenie rm mogę przedefiniować w .bashrc, ale mc już nie bardzo wiem jak. Da się? można zainstalować libtrash i "rmnąć" nawet /boot - będzie w koszu; tylko po instalacji wymaga to jakiś zaklęć z ldconfigiem, po których przestaje mi działać Firefox; w każdym razie nie miałem do tego zbyt dużo cierpliwości i dałem spokój jeśli ci się wszystko uda to daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi