Skocz do zawartości

Brak Dźwięku Via 8237

Michał Świrzewski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, co tu dużo gadać, po prostu nicnie słychać i nie mam pojęcia dlaczego. Zrobiłem wszystko co było napisane na ten temat na tym forum i nie tylko i nadal nic. Karta jest dobra pod innym głupim systemem niestety działa.

[root@fedora chester]# cat /proc/asound/cards
0 [V8237          ]: VIA8237 - VIA 8237
                      VIA 8237 with CMI9761B at 0xe800, irq 22
1 [UART           ]: MPU-401 UART - MPU-401 UART
                      MPU-401 UART at 0x330, irq 10

lspci

...
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)
...

nie wiem co jeszcze Wam tu dorzucić...

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Pan "Expert" chyba nie potrafi czytać, napisałem:

Zrobiłem wszystko co było napisane na ten temat na tym forum i nie tylko

padevchooser - narzędzie zwraca mi mase błędów przy każdym kliknięciu

Skoro masz 2 karty dźwiękowe, to pewnie dźwięk idzie na tą złą

jeszcze nie widziałem płyt głównych z dwoma zintegrowanymi kartami dźwiękowymi aczkolwiek tak jak pisałem - nie znam się

mam w tej karcie 5 wejść, trzy u góry i dwa zaraz pod spodem

ps. o co bym nie zapytał na tym forum to źle, jestem powiedzmy początkującym użytkownikiem (_linux'a_ ? Linuksa) ORT - i co tacy ludzie nie mają już praw??

będe wklejał linki z tego co już zrobiłem i przeczytałem żeby rozwiązać problem może wtedy ktoś wreszcie potraktuje mnie poważnie

Off Topic

(...) wtedy ktoś wreszcie potraktuje mnie poważnie
Od czasu jak pojawiłeś się na forum masz ciągłe pretensje, że źle się Ciebie traktuje, jednak zamiast po prostu zapytać jak skorzystać z padevchooser lekceważąco ("Pan "Expert" chyba nie potrafi czytać") odnosisz się do jedynej osoby, która w tym wątku próbowała Ci pomóc, podpowiedzieć możliwe rozwiązanie.

Rób tak dalej a będziesz miał jeszcze wiecej powodów do narzekań, bo liczba chętnych do pomocy będzie jak sądzę po każdym utrzymanym w tym tonie poście ulegała zmniejszeniu.

(...) o co bym nie zapytał na tym forum to źle (...)
Skoro na tym forum jest tak źle, to spróbuj na innym. Albo może zrewiduj swoje zachowanie. Może wtedy i chętnych do pomocy przybędzie i ludzie będą traktować Cię tak, jakbyś sobie tego życzył.

Off Topic

Ostatnio były 2 tematy o braku dźwięku. Dlaczego nie poszukałeś?

I już zakłada że nie poszukałem... a szukałem i to długo. Na forum fedora.org nie ma takich problemów. Dlaczego na polskim są...?

tylko sokar620 normalnie mnie potraktował - reszta, jak intruza

@morsik

proszę pokaż mi proszę gdzie pisze o tym (mój problem) na forum, może rzeczywiście jestem idiotą

@WalDo

Nie można do Ciebie wysłać wiadomości prywatnej dlatego pisze tutaj.

Na Twoim profilu nawet nie można znaleźć Twojego imienia, ale to nie waże. Panie Kolego nie masz racji. Ja naprawde mam bardzoe pokojowe usposobienie. Ale nie lubie przemądrzałych dudków którym się nie chce pisać tylko piszą głupoty żeby pokazać jaką to mają wielką władzę. Zasanów się - chcesz pomagać albo nie chcesz, pomagasz wszystkim albo tylko tym co CI sie podoba... To naprawde mija się z celem takiego forum. Nie jestem ierwszym użytkownikiem który ma co do tego zastrzeżenia. Miałem racje w większości przypadków, Geforce2 - dopiero sokar620 znalazł rozwiązanie i grzecznie mi na priva je opisał. Myślałem że chłopa ozłoce, tylko dzięki niemu używam Fedore. Ja nie przychodze żeby się kłócić na forum tlyko po to żeby uzyskać pomoc. Sam pomagam jak moge, no akurat nie tu, ale w dziale programowanie się staram już coś wnieść. I nie pisze człowiekowi żeby sobie poszukał tylko daje linka bądź też pisze grzecznie że jest kilka postów niżej o ile RZECZYWIŚCIE jest tam rozwiązanie TEGO problemu o którym człowiek mówi.

Jeśli definitywnie się ze mną nie zgadzasz - usuń moje konto, nie chce być na forum gdzie ludzie się nie szanują.

Off Topic

usuń moje konto
To sprawa adminów. Z mojego punktu widzenia nie naruszasz rażąco regulaminu - nie bardziej niż ja w tej chwili "offtopując" wątek.

nie chce być na forum gdzie ludzie się nie szanują.
Ludzie tutaj na ogół bardzo się szanują - nie daje Ci to do myślenia? Jeśli nie to z mojej strony koniec tematu. Pozdrawiam.