DAREK WL. Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Zainstalowałem wersje BETA sterownika do karty telewizyjnej AVERMEDIA VOLAR HX Sterownik ten [linuksowy] nie działa jednak prawidlowo . Chcę go odinstalować . Wydałem więc jako root polecenie ; sh Avermedia...sh --uninstall ale zamiast deinstalatora pojawił sie instalator tego sterownika . Jak więc należy prawidłowo odinstalować sterownik który instalowało sie poleceniem ; sh nazwapliku.sh :?: Może zna ktoś link do dobrze działających linuksowych sterów dla tunera tv AVERMEDIA VOLAR HX A 827 :?: Z góry dzieki za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 nie ma żadnego standardu - program zawsze zrobi to, co chcą jego twórcy; parametr --uninstall może usunąć sterowniki, albo formatować partycje; zwyczajowo przyjęło się, że można uzyskiwać pomoc wpisując sh nazwaprogramu.sh --help ale nie jest to reguła; na pewno nie ma jakiegoś readme na stronie, z której ściągnąłeś ten plik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi