pixelmaster Napisano Styczeń 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2009 Elo. Próbuję zainstalować skrypt mybb na localhoście. Podczas instalacji trzeba nadać odpowiednie chmody kilku plikom. Więc otworzyłem konsolkę, zalogowałem się na roota i wklepałem chmod 777 /var/www/html/mybb/inc/config.php w instalatorze klikam recheck a tam pisze Not Writable. No to wszedłem sobie do tego folderu inc przez dolphina klikam prawym na tym pliku daje właściwości -> prawa dostępu zaawansowane, a tam wszystko dobże jest. Więc w czym może być problem ? SELinux chyba wyłączyłem, zrobiłem tak jak tu napisał http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...ost&p=44962 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2009 Sprawdź czy katalog ma uprawnienia pozwalające na modyfikację jego zawartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelmaster Napisano Styczeń 31, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2009 Eh to co robiłem z SELinux nie zapisało się i myślałem, że wyłączyłem, a był włączony. Po wyłączeniu go wszystko działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi